Akbari M, Farmahini Farahan B, Zh Shahnazari Z H, Zeraati H. COMIPERISON OF INSUREDS OF SOCIAL SECURITY ORGANIZATION WITH NON‑INSUREDS ABOUT THE SERVICES IN IMAM‑REZA HOSPITAL IN URMIA IN 1380. Nursing and Midwifery Journal 2003; 1 (1)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-130-fa.html
اکبری معصومه، فرمهینی فراهانی بهناز، شاهنظری ژاسمن، زارعی حجت. مقایسه نظرات بیمه شدگان تامین اجتماعی با بیماران غیر بیمه تامین اجتماعی بستری در مورد خدمات ارائه شده به آنان در بیمارستان امام رضا«ع» شهر ارومیه1380. مجله پرستاری و مامایی. 1382; 1 (1)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-130-fa.html
چکیده: (21393 مشاهده)
مقایسه نظرات بیمه شدگان تامین اجتماعی با بیماران غیر بیمه تامین اجتماعی بستری در مورد خدمات ارائه شده به آنان در بیمارستان امام رضا«ع» شهر ارومیه1380 معصومه اکبری [1] - بهناز فرمهینی فراهانی [2] - ژاسمن شاهنظری [3] - حجت زارعی [4] فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی سال اول، شماره اول، زمستان 1382 چکیده مقدمه: بیمه شدگان تامین اجتماعی بیش از نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل میدهند با توجه به گستردگی تامین اجتماعی در جهان مسئولان کشورمان نیز به اهمیت وجود نظام جامع تامین اجتماعی واقف میباشند، به طوری که در برنامههای کلان کشور ایجاد این نظام را در نظر گرفتهاند. یکی از پر مراجعهترین مکانهایی که بیمه شدگان از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره میبرند بیمارستانهای وابسته به سازمان میباشند در این بیمارستانها هم بیماران بیمه شده و هم غیر بیمه تامین اجتماعی بستری میشوند، جهت بالا بردن کیفیت خدمات پرستاری به بیمه شدگان، بررسی میزان رضایت بیماران بستری که از این خدمات بهره میبرند و پیگیری و ادامه درمان در جهت پیشگیری از عوارض احتمالی بیماری، اهمیت بسیاری مییابد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقایسهای است، جمعیت مورد مطالعه بیماران بیمه شده تامین اجتماعی و غیر بیمه تامین اجتماعی بستری در بیمارستان امام رضا«ع» وابسته به سازمان تامین اجتماعی شهر ارومیه است که به روش نمونهگیری در دسترس به تعداد 145 بیمار بستری که 116 نفر آنها بیمه شده تامین اجتماعی و 29 نفر غیر بیمه تامین اجتماعی بودهاند انجام شده است. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامهای دو قسمتی: 1- مشخصات فردی پژوهش 2- نظر سنجی بیماران در رابطه با خدمات درمانی، خدمات پرستاری و مدیریتی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش به وسیله آزمونهای آماری، توصیفی و استنباطی به عمل آمده است و جهت تعیین متغیرهای مداخله گر احتمالی از آزمون منتل هانزل استفاده شد. بحث و نتیجه گیری: یافتههای پژوهش در پاسخ به اهداف و سئوالات پژوهش نشان داد که 10 درصد کمتر از درآمد ماهانه خود را به بیمه پرداخت میکردهاند (1/49%) و بیشتر از خدمات بستری استفاده میکردهاند (7/51%) اکثریت واحدهای مورد پژوهش خدمات ارائه شده را در حد مناسب ارزیابی نمودهاند. در ارتباط با نقش آموزشی خدمات پرستاری اکثریت بیماران این خدمات را نامناسب دانستهاند. از میان خدمات ارائه شده مورد بررسی در میان نظرات دو گروه بیماران از خدمات مدیریتی ارائه شده تفاوت آماری معنیدار بود (50/0 P< ). واژه های کلیدی: بیماری، بیمه، تامین اجتماعی [1] - کارشناس ارشد پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی- واحد ارومیه [2] - کارشناس ارشد پرستاری- برنامهریزی درسی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران [3] - دکتری مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی- هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی [4] - دکتری آمار زیستی- دانشگاه تهران
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری