1- دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده: (9850 مشاهده)
تاریخ دریافت 06/09/1392 تاریخ پذیرش 07/11/1392
چکیده
پیش زمینه و هدف: بخش مهمی از زندگی عاطفی زنان را ریتمهای زیستی تشکیل میدهد. یکی از عوامل زیستی مرتبط با این ریتمها و جنسیت، نشانگان پیش از قاعدگی(PMS) است. پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی مصرف فلوکستین بر کاهش علائم سندرم پیش از قائدگی PMS) )، در دختران دبیرستانی میپردازد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشآموزان دختر مقطع متوسطه شهر کرمانشاه است. نمونهای به حجم 32 نفر به صورت نمونهگیری خوشهای انتخاب شد. پرسشنامه در بین دانش آموزان توزیع شد پس از جمع آوری پرسشنامهها از میان مبتلایان 32 نفر به صورت تصادفی در دو گروه 16 نفری، گروه گواه و گروه آزمایشی جای گرفتند. گروه آزمایش تحت درمان با کپسول فلوکستین20 میلیگرم قرار گرفتند، گروه گواه هیچ مداخلهای دریافت نکردند.
یافتهها: تحلیل دادهها نشان داد که مصرف 20 میلیگرم فلوکستین در دو ماه در دختران مقطع متوسطه مبتلا به نشانگان سندرم پیش از قائدگی (PMS)، این نشانگان را به شکل معنیداری (001/0> (P کاهش میدهد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان گفت مصرف فلوکستین در بهبود علائم سندرم ملال پیش از قائدگی (PMS)مؤثر است، و میتوان با مصرف فلوکستین سلامت جسم و روان دختران مبتلا به این سندرم را در طول دوران قائدگی یا قبل و بعد از آن حفظ کنیم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری