salimi S, Bagerzadeh N. INTERNAL EVALUATION OF NURSING GROUPS AFFILIATED TO ISLAMIC AZAD UNIVERSITIES OF WEST AZERBAIJAN PROVINCE. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (1) :21-29
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2543-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه ، salimitr@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
چکیده: (5454 مشاهده)
تاریخ دریافت 30/08/1394 تاریخ پذیرش 09/10/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: با توجه به نقش دانشگاهها در تربیت نسل، بررسی دستیابی به اهداف و کیفیت آموزش لازم و ضروری است و ارزشیابی درونی ازجمله پذیرفتهشدهترین روشها برای این منظور است. هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسهای ارزیابی درونی گروههای پرستاری دانشگاههای آزاد اسلامی استان بود.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی کاربردی است، که جامعه آماری آن شامل دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیئتعلمی رشتههای پرستاری دانشگاههای آزاد اسلامی سطح استان آذربایجان غربی در سال 1393 میباشد. حجم نمونه در گروه دانشجویان 70 نفر از هر دانشگاه، در گروه فارغالتحصیلان 40 نفر از هر دانشگاه و در گروه اعضای هیئتعلمی سرشماری بوده است. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامههای روا و پایای مخصوص مدیران گروه، اعضای هیئتعلمی، دانشجویان و دانشآموختگان و تعدادی چکلیست استفاده شد. پایای پرسشنامهها به روش آلفا کرونباخ و روایی آن با نظر اعضا هیئتعلمی تأمین شد. تجزیهوتحلیل دادهها به کمک نرمافزار SPSS.21 با استفاده از آمارههای توصیفی و استنباطی انجام گردید.
یافتهها: تجزیهوتحلیل دادهها نشان داد از بین عوامل موردبررسی کمترین میزان رضایت در بین عوامل دروندادی نظیر تجهیزات و بیشترین میزان رضایت در بین عوامل برون دادی مانند کیفیت عناصر مؤثر بر برنامههای آموزشی وجود دارد.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که واحدهای مورد ارزیابی در سطح "نسبتاً مطلوب" یا "مطلوب" قرار دارند. اما واقعیت با توجه به نتایج ارزیابیهای بیرونی هم در جنبه قیاس بین واحدها و هم در نمره ارزیابی هر واحد ممکن است قدری متفاوت باشد. ازاینروی به نظر میرسد نتایج ارزیابیهای درونی بدون ارزیابی بیرونی ممکن است اغواکننده باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش علوم پزشکی