دوره 14، شماره 11 - ( بهمن 1395 )                   جلد 14 شماره 11 صفحات 968-960 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه بهداشت عمومی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Mahmodlou@gmail.com@gmail.com
چکیده:   (5850 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: حفظ وضعیت تغذیه‌ای و متابولیک مناسب یکی از ارکان مراقبت‌های پس از جراحی می‌باشد. تغذیه از طریق لوله ژژنوستومی جهت تسهیل و تسریع تغذیه زودرس روده‌ای در بیمارانی که تحت جراحی‌های بزرگ در قسمت‌های فوقانی لوله گوارش قرار می‌گیرند، توصیه می‌گردد. در پژوهش حاضر فواید و عوارض تعبیه لوله ژژنوستومی با تغذیه معمول وریدی بررسی و مقایسه شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه نیمه تجربی به‌صورت مورد-شاهدی بر روی 100 بیمار که طی سال‌های 93- 1389 تحت عمل جراحی ازوفاژکتومی قرار گرفته بودند انجام شد. در گروه مورد برای 50 بیمار لوله ژژنوستومی تعبیه شده بود و در گروه شاهد تغذیه به‌طورمعمول و از راه وریدی صورت گرفت. در این مطالعه جنبه‌های بالینی و اقتصادی دو گروه موردمطالعه بررسی شد. برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از روش‌های آماری توصیفی و تحلیلی استفاده گردید. یافته‌ها: بر اساس نتایج مطالعه مدت بستری بیمارستان و فاصله شروع تغذیه دهانی در گروه دارای ژژنوستومی به‌طور معنی‌داری کوتاه‌تر بود (P
واژه‌های کلیدی: سرطان مری، ازوفاژکتومی، ژژنوستومی
متن کامل [PDF 490 kb]   (2039 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.