دوره 15، شماره 4 - ( تیر 1396 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 251-244 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد آموزش مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران (نویسنده مسئول) ، p.ramezannejad@arakmu.ac.ir
3- دکترای تخصصی مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه اصفهان، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
4- دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
5- استادیار دانشگاه شیراز، جامعه شناسی دانشگاه شیراز
6- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (7433 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: خانواده سلول بنیادی پیکر جامعه است و سلامت آن، تعالی روحی و معنوی و رشد فکری جامعه را در پی دارد. یکی از مباحث عام جامعه امروز، تقویت پایه‌های زندگی زناشویی است. توجه به آمارهایی که اشاره به دلایل جدایی زوجین و رشد این پدیده دارد، بر ضرورت وجود صمیمیت احساسی و جنسی که منجر به رضایتمندی جنسی در آنان می‌شود تمرکز داشته و ایجاد و ارتقاء سطح آگاهی زوجین در زمینه تفاهم جنسی را مهم‌ترین و مؤثرترین راه‌ها می‌داند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر مشاوره قبل از ازدواج با رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر رضایت جنسی می‌باشد. مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی از نوع تجربی می‌باشد. جمعیت هدف در این پژوهش زوجین مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره قبل از ازدواج شهر اصفهان بودند. نمونه‌ای به حجم 60 زوج انتخاب و وارد مطالعه شدند و سپس به‌صورت تصادفی در دو گروه مداخله (30 زوج) و کنترل (30 زوج) جای گرفتند. پس از پایان جلسات مشاوره پرسش‌نامه رضایت جنسی برای دو گروه تکمیل گردید سپس داده‌ها توسط نرم‌افزار spss21 و آزمون من ویتنی مورد تجزیه‌و‌تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین تأثیر مشاوره قبل از ازدواج و رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر روی رضایت جنسی زوجین نسبت به روش مرسوم مشاوره قبل از ازدواج وجود نداشت (p>0/02). لذا نیاز به پژوهش‌هایی با تعداد نمونه بیشتر و با انتخاب گروه هدفی که بین یک تا پنج سال از ازدواج آنان گذشته باشد، احساس می‌گردد. بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد انتخاب زمان بسیار کوتاه قبل از زندگی مشترک و یا بلافاصله پس‌ازآن برای آموزش با روش‌هایی نظیر رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد، مؤثر نبوده چراکه زوجین در این زمان، از شور و هیجان خاصی برخوردار بوده و هنوز با مشکلاتی که احساس نیاز به دریافت مشاوره در آنان را برانگیزد، برخورد ننموده‌اند.
متن کامل [PDF 520 kb]   (3615 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.