دوره 15، شماره 12 - ( اسفند 1396 )                   جلد 15 شماره 12 صفحات 949-939 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه تبریز و استادیار پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا (نویسنده مسئول) ، a.fathi64@gmail.com
2- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و کارشناس مامایی
چکیده:   (4845 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه نگرانی­های دوران بارداری، کیفیت زندگی و افسردگی با سلامت عمومی زنان باردار بود. مواد و روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه زنان باردار شهر تبریز که از اول تیر تا آخر مرداد 1395 به مطب متخصصان زنان و زایمان، بیمارستان‌ها و دفتر کار مامایی این شهر مراجعه کرده بودند، تشکیل می­دادند که تعداد آن‌ها 420 نفر بودند. نمونه آماری تعداد 200 زن باردار است که به روش نمونه­گیری در دسترس و بر اساس جدول مورگان از مطلب­های متخصصین زنان و زایمان انتخاب‌شده و موردبررسی قرار گرفتند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های سلامت عمومی گلدبرگ، نگرانی­های دوران بارداری آلدردسی و لین، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و افسردگی بک استفاده شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده­ها با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون (هم‌زمان) انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که متغیر سلامت جسمی کیفیت زندگی قادر به پیش­بینی سلامت عمومی است. افسردگی با سلامت عمومی رابطه منفی و معنی‌داری وجود دارد. نگرانی درباره هیجان بارداری نیز قادر به پیش­بینی سلامت عمومی است. از سویی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای افسردگی، نگرانی­های دوران بارداری و کیفیت زندگی قادر به پیش­بینی متغیر سلامت عمومی در زنان باردار می‌باشند. بحث و نتیجه‌گیری: سلامت عمومی زنان باردار یکی از مسائل مهم دوران بارداری است و نتایج این پژوهش می‌تواند مورداستفاده پزشکان و متخصصان حوزه بارداری قرار گیرد.  
متن کامل [PDF 498 kb]   (1212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.