1- مربی، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران (نویسنده مسئول) ، f.moafi.sbmu@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده: (4798 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: شیر مادر بهواسطه فواید فیزیولوژیک و سایکولوژیک برای مادر و کودک بهترین غذا برای شیرخوار شناخته شده است. بااینوجود میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در ایران با افزایش سن شیرخوار ماهبهماه کاهش مییابد. لذا مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط شناسایی خودکارآمدی شیردهی و الگوی شیردهی و عوامل مؤثر بر آن انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کوهورت آیندهنگر بر روی 350 زن بستری در بخش پس از زایمان مرکز آموزشی و درمانی کوثر شهر قزوین که طی 24 ساعت گذشته زایمان کرده بودند انجام شد. نمونهگیری در دو مرحله انجام شد. پرسشنامه دموگرافیک - مامایی و خودکارآمدی شیردهی در بیمارستان تکمیل شد. سپس در 2 مقطع زمانی (1 و 3 ماه پس از زایمان) چکلیست الگوی شیردهی از طریق تماس تلفنی تکمیل شد. دادهها از طریق آزمونهای آماری تی، کای دو و رگرسیون لجستیک با سطح معنیداری 05/0 p
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی