1- استادیار، گروه آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، MOHAMADAZIMI86@YAHOO.COM
2- استادیار، گروه برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران
3- استادیار، گروه برنامه ریزی درسی، دانشگاه فرهنگیان، تبریز، ایران
چکیده: (3749 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: رویکرد مبتنی بر تکلیف نوعی روش تدریس ارتباطی است که در آن به یادگیری معنادار یک واحد درسی از طریق انجام تکالیف در محیطی کاملاً دانشجو محور تاکید میشود. لذا هدف از پژوهش حاضر شناسایی مؤلفهها و مفروضههای بهینه برنامه درسی مبتنی بر تکلیف با توجه به تجارب و تطابق جهانی و مبانی نظری در رشته آموزش پرستاری است.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است. رویکرد به کار گرفته شده کیفی و از نوع سنتز پژوهی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مجموعهای از کتابها، مقالات، مبانی نظری و تجارب جهانی مرتبط با موضوع پژوهشهای به خصوص در برنامه درسی تکلیف محور بودند. از این تعداد، حجم نمونه انتخاب شده که شامل کلیه منابع قابل در دسترس و پنج جلد از کتابهای کارشناسی ارشد پرستاری به صورت هدفمند، از منابعی بودند که به دلیل جدید بودن برای بررسی نظریههای این حوزه مورد استفاده قرارگرفتند.
یافتهها: با تحلیل و ادغام یافتهها 9 مؤلفه اصلی شامل: 1- یادگیری همخوان 2- خودشکوفایی 3- روح جمعی 4- کاوشگری علمی 5- یادگیری در عرصه (یاران در یادگیری) 6- تعیین ارزشها (ارزشگذاری) 7- کاربرد، یکپارچگی و سازماندهی 8- تضاد درونی 9- تضاد بیرونی و نیز 56 مؤلفه فرعی استخراج گردید.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان میدهد که از میان مؤلفههای فرعی به دست آمده از تحلیل مضامین به دست آمده از منابع دسترس رشته آموزش پرستاری، مهمترین مؤلفه اصلی در برنامه درسی تکلیف محور (یادگیری در عرصه) و در مؤلفه فرعی سناریوی واقعی بالینی میباشد.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری