دوره 18، شماره 5 - ( مرداد 1399 )                   جلد 18 شماره 5 صفحات 397-387 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، ghanbari.afra99999999999991@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (6922 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کووید 19 یک بیماری حاد سیستم تنفسی با التهاب منتشر است. در این بیماری، طیف گسترده علائم موجب بروز تغییرات عملکرد ازنظر بیولوژیکی و روانی می‌شوند. آماده‌سازی ماهرانه بیمار برای یافتن راه بهینه برای مقابله با این بیماری و همچنین حفظ استقلال و نشاط زندگی، بخش مهمی از روند درمانی در این بیماران است. لذا هدف از این مطالعه استفاده از الگوی سازگاری Roy در مراقبت از بیمار مبتلا به بیماری کووید 19 و آماده‌سازی بیمار برای مقابله با مشکلات ناشی از بیماری بر اساس فرآیند پرستاری که مطابق با دستورالعمل‌های مدل روی ساخته شده است، می‌باشد. مواد و روش کار: مطالعه کیس ریپورت در اسفندماه ۱۳۹۸ در یکی از بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شد. یک بیمار مبتلا به کووید 19 موردبررسی قرار گرفت و الگوی روی بر روی وی اجرا شد. مراقبت پرستاری بر اساس فرایند پرستاری روی در 6 مرحله انجام شد. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد بیمار رفتارهای ناسازگار در 4 مد (فیزیولوژیک، سازگاری درک از خود، ایفای نقش و استقلال و وابستگی) داشت. پس از انجام مراقبت پرستاری بر اساس الگوی سازگاری روی، رفتارهای ناسازگار کاهش یافت. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، اجرای مراقبت پرستاری بر اساس مدل روی، می‌تواند بر سازگاری فیزیکی، روانی و رفتارهای ناسازگار بیمار مبتلا به کووید 19 مؤثر باشد. پرستاران می‌توانند با به‌کارگیری مراقبت پرستاری بر اساس مدل سازگاری روی نقش مؤثرتری در بهبود رفتارهای ناسازگار این بیماران داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: کووید 19، مدل سازگاری روی، پرستار
متن کامل [PDF 4292 kb]   (3425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.