1- دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
2- هیئت علمی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
3- دپارتمان سلامت خانواده، مرکز تحقیقات عوامل مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
4- استادیارگروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران (نویسنده مسئول) ، l.raeisi@arums.ac.ir
چکیده: (3076 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بارداری دورهای حساس در زندگی زنان است که به دلیل تغییرات آناتومیک و فیزیولوژیک ناشی از بارداری فعالیتهای جنسی و رفتاری آنان تحت تأثیر قرار میگیرد. اطلاعات ناکافی در رابطه با رابطه جنسی در بارداری منجر به ایجاد تنش و عدم آرامش زوجین در زندگی میشود. لذا این مطالعه باهدف تعیین الگوی رابطه جنسی در دوران بارداری در قالب مطالعه مروری سیستماتیک انجام شد.
مواد و روشها: این مقاله یک مطالعه سیستماتیک هست؛ ابتدا کلمات کلیدی الگوی رابطه زناشویی، مقاربت جنسی، بارداری، مقاربت جنسی در بارداری، رابطه جنسی، عملکرد جنسی و کلیدواژههای انگلیسی Marital relationship pattern, sexual intercourse, sexual intercourse in pregnancy Marriages, در پایگاههای اطلاعاتی سیلویکا، pubmed,SID، Magiran، scopus,sciencedirect, womenhealth, و scholar google مورد جستجو قرار گرفت. از بین 59 مقاله درنهایت 21 مقاله مرتبط با موضوع بر اساس معیارهای ورود وارد مطالعه شدند.
یافتهها: نتایج حاصل از دادهها بیانگر این است که میل و عملکرد جنسی زنان باردار در دوران بارداری غیرقابلپیشبینی است و الگوی متغیر و بیثباتی در هر یک از سه ماهههای بارداری وجود دارد. بطوریکه نتایج بیشتر مطالعات بیان کرد که اکثر زوجین در سهماهه اول و سوم کاهش در روابط جنسی و در سهماهه دوم افزایش را ذکر کردند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدستآمده از مطالعات قبلی میزان رابطه جنسی در بارداری نسبت به قبل بارداری کاهش چشمگیری داشته است. میتوان اقدامات مؤثری را در زمینه کاهش اختلالات رابطه جنسی در بارداری با حداکثر توانایی در 3 حوزه بهداشتی، اقدامات آموزشی و اقدامات حمایتی را مدنظر قرار داد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مامایی