1- دانشیار گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، jabraily@gmail.com
2- استادیار گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده: (1354 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: سیستم پرداخت مبتنی بر گروههای تشخیصی مرتبط (DRGs) باهدف کنترل هزینههای خدمات مراقبت سلامت، افزایش کارایی در مراقبتهای بستری و بهبود شفافیت در فعالیتهای بیمارستانی ایجاد گردید. موفقیت این سیستم بر مستندسازی کامل و دقیق پروندههای پزشکی و کدگذاری صحیح تشخیصها و اقدامات وابسته است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین مشکلات مستندسازی پروندههای پزشکی جهت پیادهسازی سیستم پرداخت مبتنی بر DRGs بود.
مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه کیفی بود که با استفاده از روش مصاحبه نیم ساختاریافته در سال 1401 انجام یافت. جامعه پژوهش شامل متخصصان مدیریت اطلاعات سلامت و اقتصاد سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بودند که بهطور هدفمند انتخاب شدند. تحلیل دادهها نیز از طریق تحلیل محتوا با استفاده از نرمافزار ATLAS.ti انجام شد.
یافتهها: از دیدگاه مصاحبهشوندگان مهمترین مشکلات مستندسازی پروندههای پزشکی در پیادهسازی سیستمهای پرداخت مبتنی بر DRGs، شامل عدم وجود دستورالعملهای مستندسازی بالینی، عدم وجود عناصر اطلاعاتی ضروری، عدم ارزیابی دقیق کیفیت مستندسازی و کدگذاری، کمبود دورههای آموزشی مداوم، ناقص بودن مستندسازی، و عدم تعامل کافی بین پزشکان و کدگذاران در بیمارستان بودند.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که برخی متغیرهای ضروری برای پیادهسازی سیستم پرداخت مبتنی بر DRGs، در پروندههای پزشکی و سیستم اطلاعات بیمارستان بهصورت مجزا و شفاف تعریف نشده است و کیفیت مستندسازی پروندهها و کدگذاری نیز دقیق و کامل نیست. لذا ضروری به نظر میرسد که در فرمهای استاندارد پرونده پزشکی عناصر اطلاعاتی جداگانهای برای تشخیص اصلی، اقدام اصلی و همچنین بیماری همراه و عوارض در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
بهداشت