۶ نتیجه برای آقازاده
اصغر توفیقی، مير محمد کاشف، زهرا آقازاده شوطلو، آرزو عاصمی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( مهر- آبان ۱۳۹۰ )
چکیده
بررسی تأثیر مدالیته درمانی و تمرینات منتخب ورزشی بر درمان کمر درد مکانیکال مزمن در زنان اصغر توفیقی [۱] * ، میرمحمد کاشف [۲] ، زهرا آقازاده شوطلو [۳] ، آرزو عاصمی [۴] تاریخ دریافت: ۲۵/۰۲/۱۳۹۰ تاریخ پذیرش: ۱۵/۴/۱۳۹۰ چکیده پیش زمینه و هدف: تمرین و ورزش درمانی یکی از مهمترین درمانهای توصیه شده به بیماران کمردرد مزمن میباشد که تاثیرات اثبات شدهای در بهبود عملکرد دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر مدالیته درمانی و تمرینات منتخب ورزشی بر کمردرد مکانیکال مزمن در زنان میباشد. مواد و روش کار: ۳۰ زن مبتلا به کمر درد مکانیکال مزمن با میانگین سنی ۵۵-۳۰ سال بهصورت هدفمند از بین بیماران ارجاعی به درمانگاه فیزیوتراپی انتخاب شدند و بهطور تصادفی در سه گروه ۱۰ نفری شامل گروه درمان با مدالیتههای فیزیکی، گروه درمان با تمرینات منتخب ورزشی و گروه درمان توأمان (تمرینات منتخب ورزشی و مدالیتههای فیزیکی) تقسیم شدند. بیماران به مدت سه هفته و در طول ۱۵ جلسه تحت درمان قرار گرفتند. دادهها با استفاده از پرسشنامهی درد ( VAS ) و ناتوانی در انجام کارهای روزمره قبل و بعد از درمان جمعآوری و سپس با استفاده از نرم افزار ( SPSS ) توسط آزمون تی جفتشده و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت. یافتهها: یافتههای پژوهش نشاندهنده تأثیر معنیدار هر سه روش درمانی بر کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد بود ( ۰۵/۰ < P )؛ لیکن نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که روش درمانی در گروه سوم (درمان ترکیبی) به شکل معنیداری نسبت به دو گروه دیگر درکاهش میزان کمر درد اثر بخشی بیشتری دارد (۰۵/۰ < P ). بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات ورزشی در کنار مدالیتههای فیزیکی بیشترین تاثیر را در کاهش میزان کمر درد مکانیکال زنان دارد. کلید واژهها: کمردرد مکانیکال مزمن، تمرینات منتخب ورزشی، مدالیتههای فیزیکی، زنان دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره نهم، شماره چهارم، پی در پی ۳۳، مهر و آبان ۱۳۹۰، ص ۲۴۴-۲۳۷ آدرس مکاتبه : ارومیه، خیابان والفجر ۲، روبروی صدا و سیما، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تلفن: ۰۹۱۴۴۴۶۷۰۷۹ Email: a.t ofighi@mail.urmia.ac.ir ۱ استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ارومیه (نویسنده مسئول) ۲ استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ارومیه ۳ کارشناس ارشد تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش ارومیه [۴] کارشماس ارشد زبان انگلیسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
علی رشیدی، ابراهیم آقازاده اصل،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( مرداد ۱۳۹۷ )
چکیده
پیشزمینه و هدف: پژوهش حاضر میزان رؤیتپذیری مقالات ۳۳ مجلهی حوزهی پرستاری ایران را در نمایهنامهی اسکوپوس در فاصله زمانی ۲۰۱۰ - ۲۰۱۷ موردبررسی قرار داده است.
مواد و روش کار: این پژوهش به روش کتابسنجی و علمسنجی انجام گردیده است و جامعه آماری پژوهش حاضر، ۳۳ مجلهی حوزهی پرستاری منتشرشده در ایران میباشد که عناوین مجلات از وبسایت معاونتهای پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی استخراج و سپس اسامی در نمایهنامه اسکوپوس مورد جستجو قرار گرفت. دادههای این پژوهش با بهرهگیری از جستجوی پیشرفته نمایهنامهی اسکوپوس استخراج گردیده و سپس به صفحهی گسترده اکسل انتقال و مورد دادهکاوی قرار گرفته است.
یافتهها: نتایج حاصل از این پژوهش نشاندهندهی این است که تعداد کل استنادها به مجلات حوزهی پرستاری در ایران ۹۹۰ بار است که از این میان، "مجلهی ایرانی تحقیقات پرستاری و مامایی" با ۳۵۸ بار، "مجلهی پژوهش پرستاری ایران" با ۹۴ بار و "مجلهی دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه" با ۸۶ بار، به ترتیب در رتبههای اول تا سوم قرار دارند. در ضمن ۹ تا از ۳۳ مجلهی موردبررسی هیچ استنادی دریافت نکرده و ۲ تا از ۳۳ مجلهی موردبررسی فقط یک بار استناد دریافت کرده بودند. مجلهی "حیات" با ۷۷ بار استناد به مقالات حوزهی پرستاری در ایران، رتبه اول را در استناددهی به مقالات ایرانی به خود اختصاص داده و مجلات "دانشگاه علوم پزشکی مازندران" و "بینالمللی کودکان" به ترتیب با ۵۴ و ۳۴ بار استناددهی به مقالات ایرانی در حوزهی پرستاری در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. بهاستثنای محققان ایرانی که ۵۵۷ بار استناد به مقالات حوزهی پرستاری دارند، محققان سایر کشورها نیز به ترتیب آمریکا (۷۷ بار)، استرالیا (۳۸ بار)، ترکیه (۲۵ بار)، کره جنوبی (۲۲ بار) و چین (۱۸ بار) به ترتیب بیشترین استناددهی به مقالات پرستاری ایران را داشتند. پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیش از ۱۲۵ بار استناد، بیشترین استناد را به مقالات پرستاری ایران داشتند. ۲۲ درصد استناد دهندگان به مقالات مجلات پرستاری ایران، نشریات خارجی بودند.
بحث و نتیجهگیری: مقالات حوزهی پرستاری در طی سالیان ازلحاظ کیفیت روند روبه رشدی را داشته است. بنابراین، بهمنظور ارتقای میزان رؤیتپذیری مقالات، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
سودا پناهی، عباس جعفری، محمد حاج آقازاده،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
پیشزمینه و هدف: بیخوابی و خوابآلودگی ازجمله اختلالات خواب میباشند که در جوامع مختلف بهویژه دانشجویان شایع میباشد. این مطالعه باهدف بررسی وضعیت خواب دانشجویان دانشکده بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در سال ۱۳۹۶ با مشارکت ۲۰۷ نفر دانشجو با میانگین سنی ۹۱/۲۲ سال به انجام رسید. ابزارهای مطالعه شامل پرسشنامههای شدت بیخوابی (ISI)، میزان خوابآلودگی اپورث (ESS) و کیفیت خواب پیتزبرگ (PSQI) بود. از آزمونهای توصیفی و تحلیلی از قبیل تی مستقل، مجذور کای و همبستگی پیرسون برای تحلیل دادهها استفاده گردید.
یافتهها: میانگین نمره کیفیت خواب، خوابآلودگی و شدت بیخوابی دانشجویان به ترتیب ۱۰/۵ (از ۰ تا ۲۱)، ۳۹/۱۰ (از ۰ تا ۲۴) و ۸۷/۸ (از ۰ تا ۲۸) بود. کیفیت خواب دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنیداری نداشت (P>۰,۰۵). ۲/۳۶ درصد دانشجویان کیفیت خواب ضعیف، ۴۵ درصد دانشجویان شدت بیخوابی خفیف و ۵۰ درصد آنها خوابآلودگی روزانه را گزارش کردند. گوش دادن به موسیقی قبل از خواب و وجود استرس در کیفیت خواب دانشجویان تأثیر معنیداری نداشت (P>۰.۰۵)، درحالیکه بهطور معنیداری منجر به افزایش شدت بیخوابی دانشجویان شد (P
پیمان دبیرمقدم، نسرین یزدانی، کیوان آقازاده، مهرداد جعفری، سعید سهراب پور، رضا عرفانیان،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده
پیشزمینه و هدف: سرطان سلول سنگفرشی ۸۵ درصد بدخیمیهای حنجره را شامل میشود. در برخی موارد غدد لنفاوی علیرغم اینکه درگیر سرطان شدهاند هیچ علائم خاصی را از خود بروز نمیدهند. مطالعات قبلی نشان دادهاند میزان عود بیماری در بیمارانی که تحت درمان دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن قرارمی گیرند بهطور معنیداری پایینتر از بیمارانی است که این عمل در آنها صورت نمیگیردس. در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان فراوانی درگیری پنهان غدد لنفاوی گردن را در مبتلایان به سرطان سلول سنگفرشی حنجره بررسی نموده و از این طریق گام مهمی در انجام هدفمند دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن در این بیماران برداریم.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی، گذشتهنگر و مقطعی بوده و شامل بررسی پرونده بالینی بیماران مبتلا به سرطان حنجره مراجعهکننده به بیمارستان امیراعلم طی ۵ سال از آغاز سال ۱۳۹۱ لغایت پایان سال ۱۳۹۶ است که پس از بررسیهای بالینی و رادیولوژیک نشان داده شد که ۶۶ نفر آنان مبتلا به سرطان سلول سنگفرشی حنجره و در مرحله N۰ هستند این گروه از بیماران بهعنوان نمونه آماری تحقیق در نظر گرفته شدند. تعدادی از بیماران با وضعیت مشابه به دلیل کامل نبودن اطلاعات پرونده از مطالعه خارج شدند. نهایتاً" دادهها پس از جمعآوری بهوسیله نرمافزار SPSS V,۲۲ آنالیز شد.
یافتهها: از مجموع بیماران موردمطالعه ۲۹ نفر (۴۴ درصد) مبتلا به سرطان چاکنای، ۲۹ نفر (۴۴ درصد) مبتلا به سرطان فوق چاکنای و ۸ نفر (۱۲ درصد) مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند. در بین این بیماران در ۲۶ نفر (۵/۳۹ درصد) متاستاز به غدد لنفاوی وجود داشت (متاستاز پنهان یافت شده در پاتولوژی بعد از عمل). در ۴۰ نفر (۵/۶۰ درصد) متاستاز در غدد لنفاوی وجود نداشت. از ۲۶ بیماری که متاستاز غدد لنفاوی داشتند ۱۱ مورد مبتلا به سرطان چاکنای و ۱۳ بیمار مبتلا به سرطان فوق چاکنای و ۲ مورد مبتلا به سرطان زیر چاکنای بودند.
بحث و نتیجهگیری: نظر به شیوع نزدیک به ۲۰ درصدی متاستاز مخفی غدد لنفاوی در مبتلایان به سرطان سلولهای سنگفرشی حنجره که در مرحله ۰N هستند توصیه میشود در کنار جراحی تومور نسبت به دیسکسیون انتخابی غدد لنفاوی گردن اقدام گردد چراکه این اقدام سبب کاهش عود بیماری در بیماران موردنظر خواهد شد.
فرزانه باقریه، امید زادی آخوله، مژگان لطفی، احمدمیرزا آقازاده، تکتم کیانیان،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( خرداد ۱۴۰۲ )
چکیده
پیشزمینه و هدف: درک بهتر نیازهای آموزشی و رفتار دانشجویان پرستاری، میتواند نقش مهمی در پیشگیری، تجسس، آموزش و ارائه مراقبت در شرایط شیوع بیماریهای عفونی نظیر کووید-۱۹ و محدودسازی انتشار این نوع عفونتها داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی نیازهای آموزشی و رفتار دانشجویان پرستاری در گذر از ناحیه امن روانی در بحران کووید-۱۹: یک مطالعه ترکیبی بود.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه ترکیبی از نوع متوالی اکتشافی بود. جامعه پژوهش، دانشجویان سال سوم و چهارم کارشناسی پرستاری تبریز بودند. نمونهگیری در فاز کیفی، به روش مبتنی بر هدف و در فاز کمی، به روش سرشماری بود. جهت بررسی نیازهای آموزشی دانشجویان پرستاری از مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای بررسی وضعیت رفتار دانشجویان از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بر اساس مؤلفههای موجود در الگوی ناحیه امن استفاده شد. دادهها در نرمافزار SPSS نسخه ۱۶ و با استفاده از روشهای آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: ۲۲ نیاز آموزشی شناساییشده در چهار حیطه شناخت بیماری، خودمراقبتی در برابر انتقال عفونت، مراقبت پرستاری از بیماران کووید-۱۹ و نیازهای سایکولوژیکی و فیزیولوژیکی قرار گرفتند. نیازهای حیطه خودمراقبتی با ۱۰ مؤلفه از اولویت بیشتری برخوردار بود. بررسی وضعیت رفتار دانشجویان پرستاری بعد از گذشت یک سال از شروع پاندمی کووید-۱۹ نشان داد که ۵/۳۷ درصد از دانشجویان در ناحیه ترس، ۷/۵۳ درصد در ناحیه یادگیری و ۲/۶۲ درصد در ناحیه رشد قرار داشتند.
بحث و نتیجهگیری: پاندمی کووید-۱۹ اولین و آخرین بحران همهگیر در جهان نخواهد بود. نتایج مطالعه حاضر، این پیام را به مسئولین و مدرسان دانشکدههای پرستاری کشور میدهد که آموزش اطلاعاتی و مهارتی در چنین حوادثی خصوصاً در حیطه خودمراقبتی میتواند بهترین نوع حمایت از دانشجویان باشد تا آنان بتوانند با قرار گرفتن در ناحیه رشد، از خود و بیماران مراقبت نمایند.
آیسان آقازاده، فرزانه باقریه، سعیده داور، نادر آقاخانی،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( تیر ۱۴۰۳ )
چکیده
پیشزمینه و هدف: مراقبین بیماران مبتلا به سرطان، سطح قابلتوجهی از استرس، افسردگی و آشفتگیهای خلقی را تحمل میکنند که نیاز به مداخله دارند. روشهای غیردارویی ازجمله روشهای کاهش اضطراب، استرس و افسردگی هستند که به دلیل اینکه ارزانتر و دارای عوارض کمتر و کاربرد راحتتری هستند، موردتوجه هستند. ازجمله روشهای غیردارویی، استفاده از درمانهای تکمیلی مانند روش رایحهدرمانی است. پژوهش حاضر باهدف تعیین تأثیر رایحهدرمانی با گل محمدی بر میزان اضطراب، استرس و افسردگی در مادران کودکان مبتلا به سرطان در بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال ۱۴۰۲ انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیشآزمون و پسآزمون، ۸۰ مادر کودک مبتلا به سرطان با روش نمونهگیری در دسترس بر اساس معیارهای ورود، انتخاب شدند. سپس بهصورت تصادفی ساده به روش استفاده از پاکتهای در بسته با رنگ تیره به دو گروه (۴۰ نفر در گروه مداخله رایحهدرمانی با گل محمدی، و ۴۰ نفر در گروه کنترل) تخصیص یافتند. جهت جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه DASS-۲۱ بهصورت پیشآزمون و پسآزمون استفاده گردید. رایحهدرمانی بهصورت استشمام رایحه گل محمدی ۴۰ درصد در گروه مداخله به مدت ۱۵ دقیقه سه بار در هفته و به مدت ۲ هفته انجام شد و در گروه کنترل مداخلهای صورت نپذیرفت. پس از مداخله، هر دو گروه مجدداً پرسشنامه DASS-۲۱ را تکمیل کردند. دادههای بهدستآمده، بهوسیله نرمافزار SPSS نسخه ۲۵ با استفاده از آزمونهای کای دو و تی تست مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمرات اضطراب و استرس و افسردگی مادران کودکان مبتلا به سرطان در گروه مداخله قبل و بعد از مداخله با هم متفاوت بود، درحالیکه در گروه کنترل، این نمرات تفاوت معناداری با هم نداشتند. همچنین بین نمرات افسردگی، اضطراب و استرس مادران کودکان مبتلا به سرطان در دو گره کنترل و مداخله بعد از اجرای رایحهدرمانی با گل محمدی ازنظر آماری تفاوت معناداری مشاهده گردید (۰۰۱/۰>P).
بحث و نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر تأثیر مثبت رایحهدرمانی با گل محمدی بر کاهش اضطراب، افسردگی و استرس مادران دارای کودک بیمار مبتلا به سرطان است. لذا رایحهدرمانی بهعنوان یکی از مداخلات پرستاری جدید، ساده و کمخطر در جهت کاهش افسردگی، اضطراب و استرس مادران دارای کودک مبتلا به سرطان پیشنهاد میگردد.