Nursing and Midwifery Journal
مجله پرستاری و مامایی
Nursing and Midwifery Journal
Medical Sciences
http://unmf.umsu.ac.ir
1
admin
2717-0306
2717-0306
8
10.52547/unmf
14
8888
13
fa
jalali
1391
1
1
gregorian
2012
4
1
10
1
online
1
fulltext
en
بررسی مقایسهای الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت سالمندان شهر و روستاهای ارومیه
COMPARATIVE STUDY OF FOOD CONSUMPTION PATTERNS IN URBAN AND RURAL ELDERLY POPULATION IN URMIA
پرستاری
پرستاری
پژوهشي
Research
بررسی مقایسهای الگوی مصرف مواد غذایی در جمعیت سالمندان شهر و روستاهای ارومیه جمیله امیرزاده [1] ، نوریه امیرزاده [2] ، جواد رسولی [3] * تاریخ دریافت19/06/1390 تاریخ پذیرش 01/09/1390 چکیده پیش زمینه و هدف: امروزه افزایش جمعیت سالمندان توجهات جوامع را به امر سلامت این قشر به همراه داشته است. از آنجایی که پدیده سالمندی به همراه بیماریهای خاص این دوران، مشکلات تغذیهای را هم به دنبال دارد، یکی از زمینههای مورد توجه سیاست مداران امر سلامت جوامع همین وضعیت تغذیهای این قشر میباشد و همانطوریکه خیلی از مسائل مرتبط با سلامتی در دو منطقه شهر و روستا متفاوت میباشند، مطالعه حاضر به بررسی وضعیت تغذیهای و مقایسه آن در سالمندان شهر و روستا پرداخته است. مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی(توصیفی-تحلیلی) بوده که در آن بررسی وضعیت الگوی غذایی با استفاده از پرسشنامه یادآمد غذایی 72 ساعته و اندازه گیریهای آنتروپومتریک بر روی 432 نفر از سالمندان بالای 60 سال ساکن روستاها و شهر ارومیه صورت گرفته و اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار FP2 و SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافتهها: نتایج حاکی از این است که میانگین نمایه توده بدن در جمعیت روستایی برابر 99/3 ± 9/24 و در جمعیت شهری برابر 77/4 ± 72/26 بوده که این اختلاف از نظر آماری معنیدار میباشد ( (P=0/001 . از نظر ریز مغذیها، ویتامینهای A,B1,B2,B3,B6,B12,E,C و کلسیم در قیاس با RDA ، بیشترین کمبودها مربوط به دریافت ویتامینهای A1,B2,B6,B12,C بوده است و از نظر میانگین دریافت ویتامینهای B12, و کلسیم اختلاف معنیداری بین دو گروه مشاهده گردید. بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که سالمندان ساکن روستا از وضعیت به نسبت مناسبتر تغذیهای در قیاس با سالمندان شهری برخوردارند اما در کل هر دو گروه جمعیتی از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و کم و بیش دچار مشکلات تغذیهای میباشند. فلذا باید برنامههای مناسب مداخلهای برای این گروه جمعیتی طراحی و اجرا گردد. کلید واژهها: سالمندی، الگوی مصرف مواد غذایی، سوء تغذیه دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دهم، شماره اول، پی در پی36، فروردین و اردیبهشت1391، ص 40-35 آدرس مکاتبه : ارومیه، جاده سرو، پردیس نازلو دانشکده بهداشت و پیراپزشکی ارومیه، گروه بهداشت عمومی، تلفن: 09144478494 Email : rslvd@yahoo.com [1] دانشجوی دکترای آموزش بهداشت ،دانشگاه یو پی ام کوالالامپور مالزی [2] مربی آموزش پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه [3] مربی اپیدمیولوژی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول)
comparative study of food consumption Patterns In Urban and Rural Elderly Population In Urmia Amirzadeh J [1] , Amirzadeh N [2] , Rasoli J [3] * Received: 10 Sep, 2011 Accepted: 22 Nov, 2011 Abstract Background & Aims : As elderly population is growing fast, it is vital to pay more attention to elevating elderly health care. Since aging is accompanied by specific diseases, nutritional problems decencies develop too. As health issues and nutrition habits are different in rural and urban people, this study surveys and compares the nutritional status in the rural and urban elderly people. Materials & Methods : This cross sectional descriptive analytic study surveyed on dietary patterns. Data were collected using 72-hour recall and food frequency questionnaire, and anthropometric measurements on 432 aged people over 60 years living in rural and urban areas in Urmia. The data were analyzed by FP2 and SPSS. Result : The mean BMI in the rural population was 24.9+3.99 and in the urban populations was 26.72+4.77 that shows significant difference. (p=0.001). According to Recommended Dietary Allowance (RDA) intak e of v itamins such as B1, B2, B3, B6, B12, E and calcium were not enough. The most inadequate intake was in B12 and calcium presenting a significant difference between groups. Conclusion : The study showed elderly people living in rural areas had better nutritional statues than urban elderly people. Generally, both groups did not have standard nutritional habits so it is expected to design full implementation of the direct interventions. Keywords: Elderly, Dietary patterns, Malnutrition Address : Department of Public Health, Health and Paramedical Faculty, Nazlou Campus, Urmia, Iran, Tel: (+98)9144478494 Email : rslvd@yahoo.com [1] PhD student in Health Education, UPM University, Kuala lumpur, Malaysia [2] Instructor , Nursing Department, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran [3] Instructor , Public Health Department , Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran (Corresponding Author)
0
0
http://unmf.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-168&slc_lang=en&sid=1
J.
Amirzadeh
جمیله
امیرزاده
10031947532846002434
10031947532846002434
Yes
N.
Amirzadeh
نوریه
امیرزاده
10031947532846002435
10031947532846002435
No
J.
Rasoli
جواد
رسولی
10031947532846002436
10031947532846002436
No