دوره 14، شماره 7 - ( مهر 1395 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 638-630 | برگشت به فهرست نسخه ها

khaje F, Khezri-Moghadam N. THE RELATIONSHIPS BETWEEN ALEXITHYMIA AND INTERPERSONAL PROBLEMS WITH MARITAL SATISFACTION IN MARRIED FEMALE NURSES OF THE PUBLIC HOSPITALS IN KERMAN CITY. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (7) :630-638
خواجه فرزانه، خضری مقدم نوشیروان. رابطه‌ی ناگویی هیجانی و مشکلات بین شخصی با رضایت زناشویی در پرستاران زن متأهل. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (7) :630-638

1- کارمند دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (نویسنده مسئول) ، fkhaje98@gmail.com
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
پیش‌زمینه و هدف: رضایت زناشویی یک عامل مؤثر در بقای زندگی زناشویی است. دست‌یابی به چنین امری مستلزم توانایی ابراز هیجانات مثبت و برقراری ارتباطات مؤثر در تعاملات زوجی است. پژوهش‌ها نشان داده است که ازجمله عوامل دخیل در نارضایتی زناشویی ناگویی هیجانی و مشکلات بین شخصی است. پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه ناگویی هیجانی و مشکلات بین شخصی با رضایت زناشویی پرستاران زن متأهل بیمارستان‌های دولتی شهر کرمان انجام شد. مواد و روش‌ها: شرکت‌کنندگان پژوهش 234 نفر پرستار زن متأهل بود که به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند و به مقیاس‌های ناگویی هیجانی (TAS)، مشکلات بین فردی (IIP) و مقیاس زوجی اینریچ (ECS) پاسخ دادند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS ویرایش 22 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون هم‌زمان صورت گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد رابطه منفی معنی‌داری بین ناگویی هیجانی و مشکلات بین فردی با رضایت زناشویی وجود دارد (01/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون هم‌زمان نشان داد که ناگویی هیجانی و مشکلات بین فردی 24درصد از واریانس رضایت زناشویی را تبیین می‌کنند (001/0=p). بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر بیانگر اهمیت ناگویی هیجانی و مشکلات بین فردی در پیش‌بینی رضایت زناشویی می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی