دوره 17، شماره 10 - ( دی 1398 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 766-758 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hakimi S, Zeynali L, Farshbaf Khalili A, Nourizadeh R, Bagher Hosseini M, Khatibshahidi S. LEVELS AND PREDICTORS OF MACRONUTRIENTS IN MATURE HUMAN MILK. Nursing and Midwifery Journal 2020; 17 (10) :758-766
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3932-fa.html
حکیمی سویل، زینالی لیلا، فرشباف خلیلی عزیزه، نوری زاده رقیه، حسینی محمدباقر، خطیب شهیدی شیرین. سطوح و پیشگویی‌کننده‌های درشت مغذی‌ها در شیر رسیده انسان. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (10) :758-766

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3932-fa.html


1- دانشیار علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری مامایی تبریز، تبریز، ایران
2- کارشناس ارشد علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری مامایی تبریز، تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، leilazeynali58@yahoo.om
3- استادیار علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات پزشکی، تبریز، ایران
4- استادیار علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری مامایی تبریز، تبریز، ایران
5- دکتری فوق تخصص بالینی علوم پزشکی تبریز، بیمارستان الزهرا علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
6- کارشناس علوم پزشکی تبریز، بیمارستان الزهرا علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (2630 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: تغذیه با شیر مادر به خاطر منافعی که برای کاهش عوارض و مرگ‌و‌میر نوزاد و کمک به کنترل هزینه­های مراقبت­های بهداشتی دارد، یک استراتژی مهم در بهداشت عمومی به شمار می­آید. شیر مادر با دارا بودن درشت مغذی­ها و ریزمغذی‌های متنوع، نقش تغذیه‌ای و بیولوژیکی خود را در رشد و تکامل بهینه نوزاد ایفا می­کند. با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر، این مطالعه باهدف تعیین سطوح و پیشگویی­کننده­های درشت مغذی­ها در شیر رسیده انسان انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی - تحلیلی در طی ماه­های مهر تا بهمن سال 1397 در شهر تبریز انجام شد. تعداد 102 نفر از زنان زایمان کرده به روش سزارین یا واژینال با رعایت معیارهای ورود و خروج، با استفاده از نمونه­گیری در دسترس، انتخاب شدند. نمونه شیر رسیده مادران در روز 1±15 بعد از زایمان جمع‌آوری‌شده و با استفاده از دستگاه لاکتواسکن، درشت مغذی­های شیر (لاکتوز، چربی، پروتئین( و همچنین میزان انرژی شیر سنجیده شد. یافته ­ها: میانگین لاکتوز، پروتئین، چربی و انرژی شیر رسیده مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از:g/ml(30/7)، g/ml(78/2)، g/ml(65/3) و kcal/ml(81/68). فاکتورهای مؤثر بر مقادیر لاکتوز و چربی شیر مادران در هر دو گروه به ترتیب عبارت بودند از: وزن فعلی مادر، وزن تولد نوزاد و روش زایمان. نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهایی مانند روش زایمان، پیشگویی­کننده­ی سطوح درشت مغذی­ها در شیر مادر هستند و آنچه مربوط به نتایج آنالیز چند متغیره می­شود حاکی از آن است که در شیر مادرانی که زایمان واژینال داشتند سطح لاکتوز بالاتر بود. با توجه به اهمیت درشت مغذی­ها در رشد و سلامت نوزاد، توجه به این فاکتورها و خصوصاً ترویج روش زایمان واژینال از اهمیت بالایی برخوردار است.
متن کامل [PDF 423 kb]   (695 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb