دوره 16، شماره 12 - ( اسفند 1397 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 901-891 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی بابل
2- استادیار، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران (نویسنده مسئول) ، zfotoukian@yahoo.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
4- دانشگاه علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (4999 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون سرطان پستان امروزه مشکل جدی در حوزه سلامت زنان، کنترل و پیشگیری از سرطان پستان است. ازجمله حوزه‌های اصلی در پیشگیری از این بیماری کنترل عوامل خطرآفرین مرتبط با سبک زندگی است. پوشیدن سوتین نیز یک عادت مرتبط با سبک زندگی است که امروزه بحث‌های مختلفی را به‌عنوان یک عامل خطرساز سرطان پستان در زنان برانگیخته است. این مطالعه به‌منظور بررسی عادات رفتاری پوشیدن سوتین در زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان انجام گردید. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان انجام شد. روش نمونه‌گیری به شیوه در دسترس و تعداد نمونه‌ها 360 نفر بودند. ابزار پژوهش، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و عادات رفتاری پوشیدن سوتین بود. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (تی مستقل و کای اسکوئر) با استفاده از نرم‌افزار آماری spss نسخه 18 تجزیه‌وتحلیل شد. یافته‌ها: میانگین ساعات پوشیدن سوتین در شبانه‌روز در گروه مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان به ترتیب 21/3±2/19 و 19/3±9/17 ساعت و میانگین دفعات پوشیدن سوتین در هنگام خواب در گروه مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان به ترتیب 16/1±78/5 و 83/0±18/ دفعه در طی هفته بود. ازنظر میزان ساعات پوشیدن سوتین، میانگین دفعات پوشیدن سوتین در هنگام خواب و عادت به پوشیدن سوتین تنگ بین دو گروه اختلاف آماری معنی‌دار وجود داشت (05/0 >p). بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه بیانگر تفاوت در برخی عادات رفتاری پوشیدن سوتین در زنان مبتلا و غیر مبتلا به سرطان پستان است. لذا در مداخلات پیشگیرانه از سرطان پستان، آموزش زنان در جهت آگاهی از عادات رفتاری صحیح پوشیدن سوتین، باید موردتوجه قرار گیرد.    
متن کامل [PDF 422 kb]   (1326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.