1- کارشناس ارشد روانشناسی، گروه آموزشی روانشناسی عمومی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، ramazany.fatemeh59@gmail.com
2- استادیار روانشناسی، گروه آموزشی روانشناسی عمومی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
چکیده: (1871 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: پژوهش حاضر باهدف مقایسه باورهای دینی و رضایت جنسی زنان دارای روابط فرازناشویی و بدون روابط فرازناشویی شکل گرفت.
روش کار: طرح پژوهش از نوع علی – مقایسهای بود. جامعه تحقیق شامل؛ کلیه زنان مراجعهکننده به مراکز حل اختلاف و کلینیکهای روانشناسی شهر تهران در سال 1397 هستند که دارای سابقه رابطه فرازناشویی داشتهاند و زنان بدون روابط فرازناشویی بودند که از میان آنان 60 نفر از زنان با روابط فرازناشویی بهصورت هدفمند و 60 نفر از زنان بدون روابط فرازناشویی به شکل تصادفی انتخابشده و با استفاده از پرسشنامههای رضایت جنسی هادسون و پرسشنامه معبد مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از مدل آماری t دو گروه مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد، زنان با روابط فرازناشویی رضایت جنسی و عمل به باورهای دینی کمتر را در مقایسه با زنان بدون روابط فرازناشویی نشان میدهند.
نتیجهگیری: زنانی که تمایل بیشتر و نمرات بالاتری در پرسشنامه عمل به باورهای دینی کسب کرده بودند، در روابط فرازناشویی درگیر نشده بودند و این موضوع نیز میتواند مؤید لزوم توجه و پرورش باورهای دینی در میان اعضای جامعه در راستای بقا و حفظ خانواده باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی