دوره 18، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 618-608 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استاد مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل، پژوهشکده غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استادیار گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، تهران، ایران./ مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل، پژوهشکده غدد درون‌ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، snazarpour@gmail.com
چکیده:   (2439 مشاهده)
هورمون‌های تیروئید برای تکامل طبیعی جنین ضروری هستند. تغییر هورمون‌های تیروئید پس از تولد منجر می‌شود تا نوزاد با زندگی پس از تولد سازگار گردد. بر این اساس توجه به سطح هورمون‌های تیروئیدی نوزاد در بدو تولد حائز اهمیت است. عوامل مادری و محیطی متعددی بر این سازگاری تأثیر می‌گذارند. مطالعات مختلف ارتباط عوامل متعدد نوزادی، مادری و مرتبط با بارداری و زایمان را بر میزان TSH و هورمون‌های تیروئیدی در نوزادان نشان داده‌اند. این مطالعه مروری باهدف بررسی ارتباط شیوه زایمان با سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد در هنگام تولد انجام گردید. در این مرور نقلی پایگاه‌های PubMed، Web of Science و Scopus و نیز پایگاه‌های فارسی SID، Irandoc و Magiran، با کلمات کلیدی مناسب برای مقاله مرتبط انگلیسی و فارسی جستجو شدند. در این مرور نقلی که از ابتدا تا دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) انجام گردید، از بین 67 مقاله مرتبط در جستجوی اولیه، ۱۳ مطالعه واجد شرایط موردبررسی قرار گرفتند. اکثر مطالعات (۹ مطالعه از ۱۳ مورد) دریافتند که زایمان‌های واژینال (ابزاری یا طبیعی) در مقایسه با سزارین منجر به سطح بالاتر TSH بند ناف می‌گردند. به نظر می‌رسد استرس در هنگام زایمان واژینال می‌تواند منجر به افزایش TSH در خون بند ناف شود. این سازگاری‌ها ممکن است به‌عنوان محرکی برای افزایش هورمون‌های تیروئید در اولین ساعت‌ها پس از تولد نوزادان عمل کند. این فرض بایستی با مطالعات خوب طراحی‌شده جامع ارزیابی گردد.
متن کامل [PDF 2491 kb]   (680 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.