1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، گروه روانشناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دکتری روانشناسی سلامت، استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، kachooei.m@gmail.com
3- دانشجوی دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده: (1595 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: رضایت از زندگی زناشویی به عوامل مختلفی بستگی دارد و یکی از عوامل مهم تأثیرگذار بر رضایت زناشویی، خودکارآمدیجنسی است. هدف این مطالعه تعیین نقش واسطهای خودکارآمدی جنسی بین ویژگیهای شخصیتی و رضایت زناشویی بود.
مواد و روش کار: روش پژوهش از نوع همبستگی بود و جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی زنان متأهل ساکن در شهر تهران بود. در این تحقیق، ۲۹۰ زن متأهل از طریق نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامهی رضایت زناشویی انریچ، سیاههی شخصیت (NEO-FFI) و پرسشنامهی خودکارآمدیجنسی را تکمیل کردند. دادهها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی، تحلیل مسیر و تست بوت استرپ با استفاده از SPSS و AMOS تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین ویژگیهای شخصیتی (وظیفهشناسی، برونگرایی، روانرنجورخویی) و خودکارآمدیجنسی با رضایت زناشویی، همبستگی معناداری وجود دارد و خودکارآمدی جنسی میتواند بهطور معناداری نقش واسطهای بین روانرنجورخویی، برونگرایی و رضایت زناشویی داشته باشد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که سطوح پایین روانرنجورخویی و سطوح بالای برونگرایی، میتواند با افزایش خودکارآمدیجنسی باعث افزایش رضایت زناشویی شود. با توجه به تأثیر رضایت زناشویی بر سلامت جسمی و روانی زوجها، پیشنهاد میشود که درمانگران توجه بیشتری به مؤلفههای این مطالعه، بهویژه خودکارآمدیجنسی داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی