دوره 20، شماره 3 - ( خرداد 1401 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 241-233 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مشاوره در مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
2- استادیار، بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران (نویسنده مسئول) ، Bakouei2004@yahoo.com
3- دانشیار، سالمندشناسی، مرکز تحقیقات اختلال حرکت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
4- فوق لیسانس (مربی)، مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (1194 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: با ظهور کووید-19 و اختلال در مراقبت‌های ایمن مادری ممکن است ترس از زایمان تشدید شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ترس از زایمان در بحران کووید-19 و عوامل پیش‌بینی کننده آن در زنان باردار بود.. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 330 زن باردار مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های بارداری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل از اردیبهشت تا آبان 1400 (دوره بحرانی کووید-19)، انجام شد. برای ارزیابی ترس از زایمان از پرسشنامه هارتمن استفاده شد. نمره میانه پرسشنامه هارتمن، یعنی عدد 28 به‌عنوان ترس از زایمان در نظر گرفته شد. متغیرهای موردمطالعه در دو گروه زنان با ترس و بدون ترس از زایمان مورد مقایسه قرار گرفتند. یافته‌ها: دامنه سنی زنان باردار موردمطالعه 45-18 سال بود. میانگین نمره ترس از زایمان آن‌ها، 44/9 ± 95/35 در دامنه‌ای از 56-14 بود. 7/82 درصد زنان در گروه زنان با ترس از زایمان قرار گرفتند. در تحلیل نهایی با مدل رگرسیون لوجستیک فقط متغیر تمایل به نوع زایمان به‌عنوان فاکتور معنادار در مدل باقی ماند. به‌عبارت‌دیگر شانس تمایل به زایمان طبیعی در گروه زنان با ترس از زایمان حدود 73 درصد کمتر از گروه زنان بدون ترس از زایمان بود (B=0.273, P.V=0.015, C.I=0.096-0.774). بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاکی از افزایش فراوانی ترس از زایمان در دوره بحرانی کووید-19 بود. همچنین ترس از زایمان به‌طور معناداری با کاهش تمایل به زایمان طبیعی مرتبط بود. با توجه به پیامدهای منفی آن بر سلامت مادر و نوزاد، این موضوع باید موردتوجه سیاست‌گذاران ارتقای سلامت و همچنین ارائه‌دهندگان مراقبت‌های سلامت قرار گیرد.
متن کامل [PDF 463 kb]   (414 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.