دوره 10، شماره 4 - ( مهر و آبان 1391 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadi A. The Effect of Topical Tetracaine Gel%4 on Pain Reduction of DPT Vaccine in 18 Months Infants. Nursing and Midwifery Journal 2012; 10 (4)
فرهادی ابوالفضل. ارزیابی تأثیر ژل تتراکائین 4 درصد بر کاهش درد ناشی از تزریق واکسن ثلاث در کودکان 18 ماهه. مجله پرستاری و مامایی. 1391; 10 (4)

ارزیابی تأثیر ژل تتراکائین 4 درصد بر کاهش درد ناشی از تزریق واکسن ثلاث در کودکان 18 ماهه     ابوالفضل فرهادی [1] *     تاریخ دریافت 11/11/1390 تاریخ پذیرش 22/02/1391     چکیده   پیش زمینه و هدف: درد یک احساس ناخوشایند و یک پدیده چند بعدی است که با آسیب‌های بالقوه یا بالفعل بافتی همراه است. شیر خواران و کودکان قبل از دو سالگی در چندین نوبت واکسینه می‌شوند. بسیاری از این واکسن‌ها تزریقی بوده و درد ناک می‌باشند. تزریق واکسن ثلاث در ایران از 2 ماهگی شروع و تا 6-4 سالگی در چهار نوبت تزریق می‌شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تأثیر تتراکائین 4درصد موضعی با پلاسیبو (دارونما) بر در کاهش درد ناشی از تزریق عضلانی واکسن ثلاث در کودکان 18 ماهه بود.   مواد و روش‌ها: در این پژوهش تعداد 40 نفر از کودکان 18 ماهه با استفاده از نمونه گیری آسان انتخاب و به طور تصادفی به یکی از گروه‌های مداخله یا پلاسیبو تخصیص داده شدند. در این پژوهش دو نوع تزریق انجام شد. یک تزریق با استفاده از ژل تتراکائین 4درصد و تزریق دیگر با استفاده از پلاسیبو صورت گرفت. شدت درد ناشی از تزریق توسط یک نفر پرستار متخصص کودکان و با استفاده از مقیاس FLACC نمره گذاری شد.   یافته‌ها: نتایج نشان داد که تتراکائین موضعی 4درصد تأثیر معنی‌داری را در کاهش شدت درد ناشی از تزریق عضلانی واکسن ثلاث نداشته است (05/0< P ).   بحث و نتیجه گیری: اگرچه استفاده موضعی از ژل تتراکائین 4درصد از نظر آماری تأثیر در کاهش شدت درد ناشی از تزریق واکسن ثلاث در کودکان 18 ماهه نداشت اما میانگین شدت درد در گروه مداخله کمتر از گروه پلاسیبو بود (5/8 در مقابل 2/9). همچنین زمان رهایی از درد و بازگشت به حالت اولیه در گروه مورد بسیار کم‌تر از گروه پلاسیبو بود. به هر حال نیاز به مطالعات وسیع تری است تا مشخص شود که آیا تتراکائین موضعی در کاهش درد موثر است یا خیر؟   کلید واژه‌ها: درد، کودکان، تتراکائین، واکسن ثلاث     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دهم، شماره چهارم، پی در پی 39، مهر و آبان 1391، ص 554-549     آدرس مکاتبه: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، واحد بین‌الملل اروند آبادان؛ تلفن: 09155865753   Email: farhadie_1967@yahoo.com   [1] دانشجوی دکتری پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، واحد بین الملل اروند آبادان(نویسنده مسئول)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری