دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1382 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nagibi F, ShamS S H, Mesgarzadeh M. STUDY AND DETERMINATION OF INSOMNIA CAUSES IN HOSPITALIZED PATIENTS IN URMIA EDUCATIONAL HOSPITALS. Nursing and Midwifery Journal 2003; 1 (1)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-135-fa.html
نقیبی فخرالسادات، شمس شمس الدین، مسگرزاده مریم. بررسی و تعیین عوامل منجر به بی‌خوابی در بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی عمومی مراکز آموزشی- درمانی شهرستان ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1382; 1 (1)

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-135-fa.html


چکیده:   (18693 مشاهده)
  بررسی و تعیین عوامل منجر به بی‌خوابی در بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی   عمومی مراکز آموزشی- درمانی شهرستان ارومیه    فخرالسادات نقیبی [1] - شمس الدین شمس2- مریم مسگرزاده3   فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی   سال اول، شماره اول، زمستان 1382   چکیده    مقدمه: خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است، تقریباً یک سوم از وقت انسان را به خود اختصاص می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که در زمان بیماری نیاز به خواب افزایش می‌یابد. عوامل متعدد محیطی، فیزیولوژیکی، سایکولوژیکی نظیر نور، درجه حرارت محیط، سروصدا، کیفیت بستر، ترس، نگرانی‌های برطرف نشده و درد می‌تواند کیفیت و کمیت خواب بیمار را تغییر دهند.   مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی توصیفی، تحلیلی گذشته نگر است که بر روی 400 نفر از بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی، به روش تصادفی و با استفاده از پرسشنامه انجام گرفته است.   یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که 8/55% از بیماران بستری در بخش‌های داخلی و جراحی مراکز آموزشی درمانی ارومیه دچار مشکل بی خوابی هستند که از سه دسته عوامل کلی منجر به بی‌خوابی، عوامل فردی با 48% بیشترین عامل بی خوابی بود و عوامل مراقبتی- درمانی و محیطی به عنوان عوامل اختلال در خواب به ترتیب در رده‌های بعدی قرار داشتند.   بحث و نتیجه گیری: اطمینان از استراحت کافی و به خواب رفتن بیمار از اهم مسئولیت‌های پرستاری می‌باشد.   پرستاران باید آگاهی کافی از علل و عوامل اختلال در خواب بیماران بستری در بخش‌ها داشته باشند تا بتوانند نیازهای خواب و استراحت بیماران را بر آورد نمایند. بنابراین توجه بیشتر و تلاش در جهت کاهش عوامل مداخله گر ضروری می‌باشد.    واژه های کلیدی: خواب- بی خوابی- عوامل منجر به بی خوابی   [1] و2و3 - مربیان هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
متن کامل [PDF 225 kb]   (2793 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb