دوره 13، شماره 5 - ( مرداد 1394 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 357-348 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farnia F, Abbaszadeh A, Borhani F. A NEW VISION TO NURSE- PATIENT RELATIONSHIP IN OPERATION ROOM: NURSES AND CLIENTS’ EXPERIENCES. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (5) :348-357
فرنیا فرحناز، عباس زاده عباس، برهانی فریبا. نگاهی نو به ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل: تجربیات پرستاران و مددجویان. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (5) :348-357

1- دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ مربی، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران (نویسنده مسئول) ، farnia@ssu.ac.ir
2- دانشیار، دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- استادیار، دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
 نگاهی نو به ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل: تجربیات پرستاران و مددجویان تاریخ دریافت 03/11/1393 تاریخ پذیرش 18/01/1394 چکیده پیش‌زمینه و هدف: ارتباط پرستار بیمار شالوده اصلی و پدیده مهم پرستاری می‌باشد. بااین‌وجود اطلاعات اندکی در این زمینه در اتاق عمل موجود است. این مطالعه مفهوم "ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل" را مورد کاوش قرار داده است. مواد و روش‌ها: با رویکرد تحلیل محتوای کیفی 21 مصاحبه عمیق با 8 پرستار، 7 بیمار و 2 همراه بیمار انجام شد. بعلاوه 14 گزارش در عرصه با مشاهده نوشته شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌های رونویسی شده با تحلیل محتوای قراردادی تحلیل شد. یافته‌ها: مضمون اصلی "حضور مراقبتی اطمینان محور" با سه مضمون فرعی شرح دهنده پدیده ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل و ابعاد آن استخراج شد. مضامین فرعی عبارت بودند از: حضور پرستار محور، حضور بیمار محور و مراقبت مبتنی بر معنویت. معنای این مضامین در شش طبقه به‌طور مبسوط شرح داده شده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه بصیرت جدیدی راجع به طبیعت ارتباط پرستار بیمار در اتاق عمل به دست می‌دهد. این پدیده، پیچیده و دارای ابعاد گوناگون بوده و مراقبت مبتنی بر معنویت نقش محوری و مکمل در آن دارد. نتایج به‌دست‌آمده در بالین، آموزش، توسعه نظریه و تحقیقات بیشتر در این زمینه کاربرد دارد.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری