دوره 12، شماره 5 - ( مرداد 1393 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 353-348 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kahnamoyiagdam F, Aghamohammadi M, Rostamnejad M. THE EFFECT OF CASTOR OIL ON THE INDUCTION OF LABOR: A CLINICAL TRIAL. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (5) :348-353
کهنموئی اقدم فریبا، آقامحمدی معصومه، رستم نژاد معصومه. تأثیر روغن کرچک بر شروع درد زایمان: یک کارآزمایی بالینی. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (5) :348-353

1- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
2- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، E-Mail: m.agamohammadi@arums.ac.ir
چکیده پیش‌زمینه و هدف: یکی از روش‌های غیردارویی که احتمالاً باعث شروع درد زایمان می‌شود روغن کرچک است. علیرغم استفاده گسترده از روغن کرچک در حرفه مامایی، مطالعات محدودی به‌صورت رسمی در ارتباط با کارآیی و ایمنی آن گزارش شده است، بر همین اساس این مطالعه باهدف تعیین اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان انجام گرفت. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود که روی 100 خانم باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان علوی اردبیل انجام گرفت. نمونه‌ها به‌صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. به گروه مداخله 60 میلی‌لیتر روغن کرچک خوراکی داده شد و گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکرد. سپس نوع زایمان و میزان شروع دردهای زایمانی با استفاده از آزمون‌های آماری کای- دو، تست دقیق فیشر و تی بررسی شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد اگرچه تعداد سزارین در گروه مداخله به‌طور مشخصی کمتر از گروه کنترل بود ولی ارتباط معنی‌داری بین نوع زایمان و مصرف یا عدم مصرف روغن کرچک مشاهده نشد (21/0P=). همچنین تعداد زنانی که به دنبال مصرف روغن کرچک دارای انقباضات رحمی شده بودند در گروه مداخله بیش از گروه کنترل بود ولی آزمون کای- دو ارتباط معنی‌داری را بین دو گروه، تشخیص نداد (07/0P=). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، مصرف روغن کرچک خوراکی روش قطعی برای شروع دردهای زایمانی در زایمان‌های ترم محسوب نمی‌شود. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره پنجم، پی‌درپی 58، مرداد 1393، ص 353-348 آدرس مکاتبه: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، تلفن: 09144515378 Email: m.agamohammadi@arums.ac.ir .
متن کامل [PDF 197 kb]   (2070 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری