دوره 12، شماره 8 - ( آبان 1393 )                   جلد 12 شماره 8 صفحات 605-599 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini L, Heidri M, Daneshparvar H. MENTAL HEALTH AND SOME SOCIO-DEMOGRAPHIC DETERMINANTS IN WOMEN WITH DOMESTIC VIOLENCE EXPERIENCE. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (8) :599-605
امینی لیلا، حیدری مریم، دانش پرور حمیدرضا. سلامت روان و برخی تعیین‌کننده‌های فردی- اجتماعی آن در زنان تحت خشونت خانگی. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (8) :599-605

1- علوم پزشکی ایران
2- علوم پزشکی تهران ، mheidary95@yahoo.com
3- پزشکی قانونی
 سلامت روان و برخی تعیین‌کننده‌های فردی- اجتماعی آن در زنان تحت خشونت خانگی  لیلا امینی[1]، مریم حیدری[2]*، حمیدرضا دانش‌پرور[3]  تاریخ دریافت 14/04/1393 تاریخ پذیرش 22/06/1393  چکیده  پیش‌زمینه و هدف: خشونت خانگی عامل خطر طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی، سلامت جسمی و روانی است. این مطالعه با هدف ارزیابی برخی تعیین‌کننده‌های فردی- اجتماعی مرتبط با سلامت روان زنان تحت خشونت خانگی در شهر تهران انجام شد.  مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 196 زن مراجعه‌کننده به مرکز پزشکی قانونی تهران، سال 92 - 1391 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک با پرسشنامه فردی- اجتماعی و وضعیت سلامت روان با پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ – 28) جمع‌آوری گردید. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار  SPSS-16 و آزمون‌های همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.  یافته‌ها: میانگین سنی نمونه‌ها 02/30 سال با انحراف معیار 35/6 بود. 99 درصد نمونه‌ها از GHQ – 28، نمره 24 و بالاتر و 99 درصد از افراد در زیرمقیاس کارکرد اجتماعی و زیرمقیاس اضطراب، 9/92 درصد در زیرمقیاس نشانه‌های جسمانی و 8/88 درصد در زیرمقیاس افسردگی نمرات 5 و بالاتر را کسب نمودند. بررسی ارتباط زیرمقیاس‌های سلامت روانی با برخی متغیرهای فردی- اجتماعی نیز نشان داد که ارتباط معنی‌داری بین وضعیت اقتصادی با کارکرد اجتماعی و همچنین سن همسر و طول مدت ازدواج با زیر مقیاس افسردگی وجود دارد؛ اما زیرمقیاس نشانه‌های جسمانی و نشانه‌های اضطرابی با هیچ‌کدام از این مشخصات ارتباط معنی‌داری نداشت.  بحث و نتیجه‌گیری: قربانیان همسر آزاری ازنظر غربالگری وضعیت سلامت روانی، نیازمند ارجاع و انجام اقدامات تشخیصی، مشاوره‌ای و درمانی ویژه‌ای می‌باشند.  کلیدواژه‌ها: خشونت خانگی، سلامت روانی، تعیین‌کننده‌های فردی- اجتماعی  مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره هشتم، پی‌درپی 61، آبان 1393، ص 605-599  آدرس مکاتبه: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلفن: 61054000-021  Email: mheydari95@yahoo.com    [1] مربی، گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. [2] کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول).   [3] استادیار سازمان پزشکی قانونی، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، تهران، ایران.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری