دوره 11، شماره 10 - ( دی 1392 )                   جلد 11 شماره 10 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

HeidariSani M, Vahedi M, Rahimi G H, Rahimi B. INVESTIGATING AND RANKING THE STRESSOR FACTORS ON EMPLOYEES’ JOB PERFORMANCE IN URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES STAFF. Nursing and Midwifery Journal 2014; 11 (10)
حیدری ثانی محمد، واحدی مجید، رحیمی غلامرضا، رحیمی بهلول. بررسی و اولویت بندی عوامل استرس‌زای مؤثر بر عملکرد شغلی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (10)

بررسی و اولویت بندی عوامل استرس‌زای مؤثر بر عملکرد شغلی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه محمد حیدری ثانی ، مجید واحدی ، غلامرضا رحیمی ، بهلول رحیمی * تاریخ دریافت 03/06/1392 تاریخ پذیرش 06/08/1392 چکیده پیش زمینه و هدف: در دهه‌ی اخیر موضوع استرس و آثار آن در سازمان‌ها مورد توجه بسیار واقع گردیده است که گویی استرس مسئله همگانی و همه‌گیر و مبتلا به انسانِ امروز و مشخصه‌ی زندگی اوست. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی عوامل استرس‌زای مؤثر بر عملکرد شغلی کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود. مواد و روش‌ها: در این پژوهش به دلیل گستردگی عوامل استرس‌زا، از 12 عامل استرس‌زای فردی، شغلی و سازمانی استفاده گردید. عوامل فردی شامل جنسیت، عدم احساس کنترل، عدم حمایت اجتماعی و تیپ شخصیتی نوع A ؛ عوامل شغلی شامل گرانباری نقش، کمباری نقش، ابهام نقش و ناسازگاری نقش و عوامل سازمانی شامل عدم امنیت شغلی، سیاست‌های حقوق و دستمزد، تکنولوژی و تغییر محل کار می‌باشند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که عوامل استرس‌زای شغلی، فردی و سازمانی به ترتیب بیشترین تأثیر را بر عملکرد شغلی کارکنان داشتند. در مورد عوامل فردی استرس‌زا، بیش از 90 درصد کارکنان از حمایت اجتماعی و احساس کنترل برخوردار بودند، 23 درصد آنان از تیپ شخصیتی نوع A بودند و همچنین به لحاظ جنسیت، عملکرد شغلی زنان بالاتر از مردان بود. در مورد عوامل شغلی استرس زا، 18 درصد کارکنان با ناسازگاری نقش و ابهام نقش ، 26 درصد با گرانباری نقش و 40 درصد با کمباری نقش مواجه بودند. در مورد عوامل سازمانی استرس‌زا، 75 درصدِ کارکنان از امنیت شغلی، 94 درصد از دانش کافی در مورد تکنولوژی کاری برخوردار بودند، 59 درصد آنان از حقوق و مزایای دریافتی راضی بودند و 23 درصد نیز با جابه‌جایی‌های کاری مواجه بودند. بحث و نتیجه گیری: این توصیفات نشان می‌دهد که عوامل استرس‌زای مذکور تأثیر مثبتی در عملکرد شغلی کارکنان دارد و آنان تا حدودی از فشارهای روانی به دورند. در نهایت پیشنهاد می‌گردد محققان آتی در زمینه‌ی فشار روانی، از عوامل استرس‌زای دیگری که در این پژوهش بررسی نگردیده‌اند، استفاده نمایند. کلید واژه‌ها: فشار روانی، عملکرد شغلی، عوامل استرس زا مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره دهم، پی در پی 51، دی 1392، ص 790-783 آدرس مکاتبه: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، تلفن: 2244686-0441 Email: mohammad.5587@gmail.com این مقاله برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری