Motaarefi H, orujlu S, Habibzade H, Sakhaie S H. THE ATTITUDE OF STUDENTS OF NURSING AND PUBLIC HEALTH FACULTY ON THEIR TEACHERS’ EVALUATION, 2011. Nursing and Midwifery Journal 2014; 11 (10)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1645-fa.html
متعارفی حسین، اروجلو سمیرا، حبیب زاده حسین، سخایی شهریار. بررسی دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری و بهداشت خوی در رابطه با ارزشیابی اساتید در سال1391. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (10)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1645-fa.html
چکیده: (5999 مشاهده)
بررسی دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری و بهداشت خوی در رابطه با ارزشیابی اساتید در سال1391
حسین متعارفی ، سمیرا اروجلو ، حسین حبیب زاده ، شهریار سخایی
تاریخ دریافت 02/06/1392 تاریخ پذیرش 02/09/1392
چکیده
پیش زمینه و هدف: دانشگاههای علوم پزشکی به اساتید توانمند و با انگیزه به عنوان یکی از ارکان تعلیم و تربیت نیاز دارند تا در آموزش دانشجویان و ارتقاء بهداشت و درمان جامعه موثر واقع شوند. شناخت عوامل موثر بر کارایی اعضا هیئت علمی از ضرورتهایی است که میتواند در افزایش بهرهوری، رضایت شغلی و برنامه ریزی موفق در ایجاد محیطی پر شور و مفید در دانشگاه کمک کننده باشد. هدف این پژوهش تعیین دیدگاه دانشجویان در رابطه با ارزشیابی اساتید بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، کلیه دانشجویان دانشکده پرستاری و بهداشت خوی به تعداد 151 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس دانشجویان بر اساس معدل کل به سه دسته ضعیف، متوسط و ممتاز تقسیم شدند و دیدگاه آنان نسبت به ارزشیابی اساتید از طریق پرسشنامه دست ساخته مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری دادهها، اطلاعات با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و روشهای آماری توصیفی و همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که میانگین سنی دانشجویان52/1 ±89/20 سال بود. 9/62 درصد دانشجویان زن بودند. 3/58 درصد دانشجویان نیز جز دانشجویان متوسط بودند. اغلب دانشجویان با نحوه انجام ارزشیابی (زمان، نحوه توزیع برگهها و توضیحات کارشناسان)، آگاهی و صداقت دانشجویان در تکمیل پرسشنامه و عوامل تأثیرگذار بر ارزشیابی اساتید موافق بودند. در مورد رئوس پرسشنامههای نظری و بالینی، دانشجویان بر جنبههای ارتباطی و سبکهای آموزشی اساتید در انتقال مفاهیم تاکید بیشتری داشتند. هم چنین یافتهها نشان داد که معدل دانشجو در ارزشیابی اساتید تأثیر چندانی ندارد (9/0=P)، در حالی که بین دیدگاه دانشجویان با ترم تحصیلی (11/0=P) و جنسیت آنان (001/0=P) همبستگی مثبت آماری معنیداری وجود دارد. طوری که در دانشجویان سالهای بالاتر و دانشجویان مرد این دیدگاه منفی تر بود.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، نحوه انجام ارزشیابی جاری از دیدگاه دانشجویان قابل قبول بوده و معدل دانشجویان تأثیر قابل توجهی در ارزشیابی اساتید نداشت. بدین لحاظ این متغیر نباید به عنوان یک عامل تأثیرگذار در ارزشیابی استاد قلمداد شود.
کلید واژهها: دیدگاه، ارزشیابی، ارزشیابی اساتید
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره دهم، پی در پی 51، دی 1392، ص 805-798
آدرس مکاتبه: خوی، انتهای خیابان ولی عصر، دانشکده پرستاری و بهداشت خوی، تلفن:09141651694
Email: samira_orojlo@yahoo.com
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری