دوره 11، شماره 11 - ( بهمن 1392 )                   جلد 11 شماره 11 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalaji N, Abdullahzade N, pourghassem J, Maleki M. THE RELATIONSHIP BETWEEN AGE, SEX AND LOCATION OF THE PATEINTS AND THE OUTBREAK OF ACUTE AND CHRONIC CHOLECYSTITIS IN PATIENTS OPERATED IN IMAM KHOMEINI HOSPITAL OF URMIA. Nursing and Midwifery Journal 2014; 11 (11)
خلجی ناصر، عبدالله‌زاده ناصح، پورقاسم جلال، ملکی مجتبی. بررسی ارتباط بین جنسیت، سن و محل زندگی با شیوع بیماری کله سیستیت حاد و مزمن. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (11)

بررسی ارتباط بین جنسیت، سن و محل زندگی با شیوع بیماری کله سیستیت حاد و مزمن     ناصر خلجی [1] * ، ناصح عبدالله ‌ زاده [2] ، جلال پورقاسم [3] ، مجتبی ملکی [4]     تاریخ دریافت 04/07/1392 تاریخ پذیرش 14/09/1392     چکیده   پیش زمینه و هدف: کله سیستیت یکی از بیماری‌های شایع دستگاه گوارش می‌باشد که می‌تواند خود را به صورت حاد یا مزمن نشان دهد عوامل متعدد محیطی، پاتولوژیک و فیزیولوژیک می‌توانند باعث بروز این بیماری گردند . همچنین شیوع و اپیدمیولوژی این بیماری به دنبال تغییر در روش‌های زندگی و صنعتی شدن جوامع رو به تغییر است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع این بیماری به صورت حاد و مزمن و ارتباط آن با پارامترهای فیزیولوژیک و محیطی در افراد مبتلا که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند می‌باشد.   مواد و روش کار: بررسی‌ها بر روی بیمارانی که در طول یک سال در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با تشخیص کله سیستیت بستری و تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفته بودند انجام گرفت . تقسیم بندی بیماران در دو گروه کله سیستیت حاد و مزمن بر اساس یافته‌های جراحی و پاتولوژی بیمار و همچنین ارتباط بیماری با سن، جنس و محل زندگی افراد انجام گرفت و داده‌ها توسط آزمون مجذور کای و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.   یافته‌ها: از 448 بیمار بررسی شده در این مطالعه 313 مورد کله سیستیت مزمن و 135 مورد کله سیستیت حاد داشتند همچنین نسبت کله سیستیت مزمن به حاد در خانم‌ها بیشتر و در آقایان این نسبت حالت عکس دارد. بالاترین میزان شیوع بیماری مربوط به دهه پنجم زندگی افراد یعنی سنین بین 40 تا 50 سالگی بود که جمعاً به تعداد 81 مورد گزارش شد. همچنین از تعداد کل بیماران 353 مورد زن و 95 مورد مرد بودند.180 مورد روستائی و 268 مورد شهر نشین بودند.   بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه عوامل جنسیت، سن و محل زندگی در بروز بیماری کله سیستیت و حاد و مزمن بودن آن مؤثرند و تفاوت ناشی از آن‌ها احتمالاً به‌دلیل اختلافات هورمونی و فعالیت‌های متفاوت ناشی از تنوع زندگی شهری و روستایی می‌باشد.   کلید واژه‌ها: کله سیستیت، سن، جنسیت، محل زندگی     مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره یازدهم ، پی در پی 52، بهمن 1392، ص 891-883     آدرس مکاتبه : ارومیه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، تلفن: 2780803   Email: khalaji.naser@gmail.com   [1] استادیار فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،گروه فیزیولوژی   [2] کارشناس ارشد فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گروه فیزیولوژی   [3] استادیار گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، بیمارستان امام خمینی(ره)   [4] کارشناس مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، بیمارستان امام خمینی(ره)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری