1- علوم پزشکی تبریز
2- علوم پزشکی تبریز ، javadrezanezhad@yahoo.com
3- سازمان تأمین اجتماعی
چکیده: (6937 مشاهده)
بررسی میزان دلبستگی پدر با نوزاد و عوامل مؤثر بر آن
محمد ارشدی بستانآباد[1]، سوسن ولیزاده[2]، جواد رضانژاد[3]*، طیبه جباری[4]
تاریخ دریافت 23/04/1393 تاریخ پذیرش 25/06/1393
چکیده
پیشزمینه و هدف: افسردگی و اضطراب در مادر بر ارتباط بین او و نوزاد تازه متولدشده تأثیر سوء دارد و به دلیل اینکه دلبستگی بین والد – نوزاد فرایندی متقابل است و الگوی دلبستگی اولیه، با نحوه کنار آمدن کودک با تجربههای چند سال بعد نیز ارتباط دارد، رابطه نزدیک کودک با پدر میتواند عواقب ناشی از عدم ارتباط با مادر را جبران کند. دلبستگی به نوزاد در پدران بهآرامی و بیشتر بعد از تولد نوزاد و هنگام مراقبت از او اتفاق میافتد و عوامل غیرقابل تغییری مثل رضایت زناشویی، سن پدر شدن، تعداد فرزندان و فرهنگ جامعه بر آن تأثیر دارند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی دلبستگی پدر با نوزاد و عوامل مؤثر بر آن در جامعه موردنظر انجام شد.
مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی با روش نمونهگیری در دسترس میباشد. تعداد 100 نفر از پدران مراجعهکننده به درمانگاه بیمارستان 29بهمن تبریز انتخاب و وارد مطالعه شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک والدین و نوزاد و پرسشنامه ارزیابی میزان دلبستگی پدر با نوزاد استفاده شد. بهمنظور تحلیل دادهها از نرمافزار 13 spss استفاده شد.
یافتهها: میانگین و انحراف معیار سطح دلبستگی پدر با نوزاد 7/6 ± 54/80 بود که حاکی از دلبستگی بالای پدران با نوزادان بود. آنالیز آماری دادهها نشان داد که طول مدتزمان حاملگی مادر (01/0> p) و وزن هنگام تولد نوزاد (05/0 (p
واژههای کلیدی: پدران،
نوزاد،
دلبستگی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری