Abdi S, Oshvandi K, Karampourian A, Moghim beygi A, Homayoon far S. THE EFFECT OF FOOT MASSAGE ON BLOOD PRESSURE AND HEART RATE OF CCU PATIENTS. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (1) :47-55
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1717-fa.html
عبدی سعید، عشوندی خدایار، کرمپوریان آرزو، مقیم بیگی عباس، همایونفر شهرام. تأثیر ماساژ پا بر فشارخون و نبض بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (1) :47-55
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1717-fa.html
1- دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، oshvandi@umsha.ac.ir
3- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده: (7149 مشاهده)
تاریخ دریافت 18/08/1394 تاریخ پذیرش 19/10/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: کنترل وضعیت همودینامیک یک عمل روتین و حیاتی در بخش مراقبتهای ویژه قلبی میباشد و اطلاعات فوری و قابلدسترسی در مورد عملکرد قلبی و عروقی بیمار فراهم میکند. هدف این پژوهش تأثیر ماساژ پا بر فشارخون و نبض بیماران بستری بخشهای مراقبت ویژه قلبی است.
مواد و روش کار: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که در آن 60 بیمار مبتلا به بیماری ایسکمی قلبی به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و بهصورت قرعهکشی به دو گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند. در گروه آزمون، ماساژ پا به مدت 20 دقیقه برای هر بیمار انجام شد و گروه کنترل تحت مراقبت معمول بودند. ابزار گردآوری دادهها: پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و فرم ثبت علائم حیاتی است. برای تجزیهوتحلیل داده ها از آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی (کای دو ، T زوجی) با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.
یافتهها: آزمون آماری t زوج نشان داد که در گروه آزمون بین میانگین فشارخون سیستولیک، دیاستولیک، نبض قبل و بعد از ماساژ پا تفاوت معنیداری وجود دارد(05/0P.
بحث و نتیجهگیری: ماساژ پا سبب آرامش و تعادل همودینامیک در بیماران قلبی میشود و با توجه به هزینه کم، عدم عوارض این روش برای تعادل علائم حیاتی بیماران قلبی توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری