دوره 13، شماره 6 - ( شهریور 1394 )                   جلد 13 شماره 6 صفحات 489-481 | برگشت به فهرست نسخه ها

Chehri S M, Yoosefy B, Golchini A L. THE EFFECT OF EIGHT WEEKS COMBINED EXERCISES ON STANDING & WALKING ABILITY IN 65 TO 80 YEARS OLD SEDENTARY MALES. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (6) :481-489
چهری سید محمد رضا، یوسفی بهرام، گلچینی علی. تأثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر توانایی ایستادن و راه رفتن مردان بی‌تحرک 65 تا 80 ساله. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (6) :481-489

1- کارشناس ارشد دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، mrc_1363@yahoo.com
2- دانشیار دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
3- کارشناس ارشد دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: تعادل مهم‌ترین فاکتور آمادگی حرکتی سالمندان است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر توانایی ایستادن و راه رفتن مردان بی‌تحرک 65 تا 80 ساله بود.  مواد و روش‌ها: روش این تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه کنترل بود. در این روش 30 مرد سالمند (سن: 45/4±23/72، قد: 86/4±4/160، وزن: 43/5±23/66 و شاخص توده بدنی: 32/1±71/25) به‌طور هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. توانایی ایستادن آزمودنی‌ها توسط تست رامبرگ و توانایی راه رفتن آن‌ها توسط تست زمان برخاستن و رفتن موردسنجش قرار گرفت. ابتدا از هر دو گروه، پیش‌آزمون این دو تست به عمل آمد. سپس گروه تجربی به مدت هشت هفته و هر هفته شش جلسه و هر جلسه برای مدت یک ساعت پروتکل تمرینات ترکیبی را انجام داد و گروه کنترل نیز فقط فعالیت‌های روزمره خود را انجام داد. پس از هشت هفته، از آزمودنی‌های هر دو گروه پس‌آزمون گرفته شد و نتایج به‌وسیله نرم‌افزار spss نسخه 20 و آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) موردبررسی و مقایسه قرار گرفت.  یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس، اختلاف معناداری را در پس‌آزمون تست‌های رامبرگ و زمان برخاستن و رفتن، بین دو گروه نشان داد (05/0>P).  بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد که تمرینات ترکیبی، توانسته توانایی ایستادن و راه رفتن مردان بی‌تحرک 65 تا 80 ساله را افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: تمرینات ترکیبی، ایستادن، راه رفتن.