دوره 12، شماره 1 - ( فروردین 1393 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 18-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamanian Z, Salimian Z, Daneshmandi H, AliMohammadi Y. THE REBA TECHNIQUE ERGONOMIC ASSESSMENT OF MUSCULOSKELETAL DISORDERS RISK LEVEL AMONG MIDWIVES OF SHIRAZ STATE HOSPITALS. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (1) :24-18
زمانیان زهرا، سلیمیان زهرا، دانشمندی هادی، علی محمدی یوسف. ارزیابی ارگونومیک ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی در شغل مامایی به روش REBA. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (1) :24-18

1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
تاریخ دریافت 04/09/1392 تاریخ پذیرش 08/11/1392 چکیده پیش زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی-عضلانی (MSDs)، یکی از عوامل شایع آسیب‌های شغلی است که به طور عمده در کمر، گردن و اندام‌های فوقانی و تحتانی نمایان می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی و ارزیابی ارگونومیک ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی در ماماهای شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر شیراز صورت پذیرفت. مواد و روش کار: در این مطالعه 120 نفر از ماماهای شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، بخشی از داده‌ها به وسیله پرسشنامه‌های دموگرافیک و نوردیک و بخشی دیگر از طریق ارزیابی پوسچرهای کاری با استفاده از روش REBA گردآوری شد. یافته‌ها: میانگین سن و سابقه کار افراد مورد مطالعه به ترتیب برابر با 89/8±41/33 و 04/8±31/9 سال بدست آمد. نتایج نشان دادند که بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی به ترتیب مربوط به کمر و نشیمن (8/55درصد)، زانو (2/54درصد) و پشت (2/49درصد) می‌باشد. آزمون‌های آماری نشان دادند که بین وزن، BMI، سابقه‌ی کار و ساعات کار در روز با شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی رابطه‌ی معنی‌داری وجود دارد (05/0>p). در ارزیابی به روش REBA، 15 درصد از ماماها در سطح اولویت اقدام اصلاحی 1، 85 درصد در سطح اولویت اقدام اصلاحی 2 قرار گرفتند. بحث و نتیجه گیری: از عواملی همچون وزن، BMI، سابقه‌ی کار و ساعات کار در روز می‌توان به عنوان عوامل مؤثر بر اختلالات اسکلتی- عضلانی نام برد.