دوره 12، شماره 1 - ( فروردین 1393 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Orujlu S, HemmatiMaslakpak M, Khajeali N. BARRIERS OF RESEARCH UTILIZATION IN PRACTICE BY NURSES OF URMIAUNIVERSITYOF MEDICAL SCIENCES. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (1) :33-43
اروجلو سمیرا، همتی مسلک پاک معصومه، خواجه علی نسرین. موانع استفاده از پژوهش توسط پرستاران شاغل در مراکز آموزشی و درمانی ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (1) :33-43

1- کارشناس ارشد آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- استادیار گروه آموزش پرستاری داخلی جراحی، مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، ، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، Hemmati_m@umsu.ac.ir
3- کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده پیش زمینه و هدف: استفاده صحیح از شواهد و یافته‌های مبتنی بر پژوهش‌ها منجر به ارتقاء کیفیت و اعتبار مراقبت شده است و پرستاران را نسبت به عملکرد خود پاسخگو می‌نماید.آگاهی از موانع به‌کارگیری یافته‌های پژوهشی ابزار اساسی در جهت نیل به عملکرد مبتنی بر نتایج پژوهش‌ها است. این مطالعه با هدف تعیین موانع استفاده از پژوهش توسط پرستاران شاغل در مراکز آموزشی و درمانی ارومیه در سال 1392 انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 بر روی تمام پرستاران بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به تعداد 1000 نفر انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه تعدیل شده موانع استفاده از تحقیقات فونک می‌باشد. پس از جمع آوری داده‌ها، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش‌های آماری توصیفی و آزمون آنالیز واریانس داده‌ها تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: میانگین کل نمره پرسشنامه در زمینه موانع به‌کارگیری یافته‌های پژوهش‌ها در بالین 05/7± 57/56 از 120 بود. میانگین نمره موانع برای عوامل مربوط به سازمان از سایر عوامل در بالاترین حد قرار داشت و بعد از آن به ترتیب عوامل مربوط به کیفیت تحقیق، عوامل مربوط به ارائه نتایج و عوامل مربوط به پرستار قرار داشتند. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه، نشان دهنده اهمیتی بود که شرکت کنندگان به حمایت سازمان در استفاده از نتایج تحقیق می‌دادند. برای برطرف نمودن موانع، مدیریت وقت، مشارکت همکاران به خصوص پزشکان و ایجاد تسهیلات کافی ضروری است.
واژه‌های کلیدی: پژوهش، پرستار، عملکرد بالینی، موانع