دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 154-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

امیرزاده نوریه، امیرزاده جمیله، امیرزاده جلیل. بررسی شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در کودکان با روش الیزا بر روی مدفوع در شهرستان سنندج. مجله پرستاری و مامایی. 1385; 4 (4) :141-154

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-19-fa.html


چکیده:   (10403 مشاهده)
   مقدمه: عفونت هلیکوباکترپیلوری شایع­ترین عفونت در جهان شناخته شده و به طور تقریبی نصف جمعیت جهان به آن دچار می­شوند. آلودگی اثر جمع شونده داشته، بیشتر بزرگسالان در دوران کودکی به آن مبتلا می­شوند. بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیک و حیوانی، کلونیزاسیون دراز مدت هلیکوباکترپیلوری می­تواند منجر به آدنوکارسینوم معده و لنفوم مری شود، به خصوص اگر عفونت در اوایل عمر کسب گردد (1). مواد و روش­ها: این تحقیق به روش مقطعی بر روی 458 کودک در گروه سنی 4 ماه تا 15 سال و نمونه­گیری به صورت تصادفی در مدارس و مراکز بهداشتی-درمانی صورت گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه و جهت این آزمایش از تست تعیین آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع استفاده گردید. سپس از آمار توصیفی و استنباطی، X2 (کای دو)، T.test ، آزمون فیشر، آنالیز واریانس یکطرفه برای نشان دادن نتایج استفاده گردید. یافته­ها: در مجموع، میزان شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در گروه سنی اطفال 2/64% برآورد گردید. کمترین شیوع، مربوط به گروه سنی 5/4-5/3 ماهه (6/43%) بود و این میزان تا سن 15 سالگی به 4/64% افزایش پیدا کرد (01/0> p ). میزان شیوع با افزایش تعداد اعضاء خانواده از 3 به 5 نفر بسیار افزایش یابنده بود (005/0 > p ) و در کودکانی که بیش از 6 ماه از شیر مادر تغذیه شده بودند، میزان شیوع در مقایسه با کودکان تغذیه شده با روش­های دیگر، کمتر بود (002/0 > p ). بحث و نتیجه­گیری: عفونت هلیکوباکترپیلوری در گروه سنی کودکان در سنندج شیوع بسیار بالایی دارد و با افزایش سن این شیوع افزایش می­یابد. آلودگی از همان سنین اولیه کودکی، حتی قبل از شروع تغذیه کمکی شروع می­شود و به نظر می­رسد، انتقال از راه­های دیگر، در کنار انتقال از راه غذا و آب، نقش مهمی ایفا می­کند. گر چه شیر یک اثر محافظتی داشته است، ولی نمی­تواند جلوی این عفونت را بگیرد.
متن کامل [PDF 258 kb]   (1895 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb