دوره 14، شماره 9 - ( آذر 1395 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 756-748 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahangarzadeh S, rasoli M, sori H, bakhtiari M. TRANSLATION AND PSYCHOMETRICS OF THE PERSIAN VERSION OF THE “UNCERTAINTY SCALE FOR KIDS” IN ADOLESCENTS WITH CANCER. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (9) :748-756
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2003-fa.html
آهنگرزاده رضایی سهیلا، رسولی مریم، سوری حمید، بختیاری مریم. ترجمه و روان‌سنجی نسخه فارسی "مقیاس عدم قطعیت در کودکان" در نوجوانان مبتلا به سرطان. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (9) :748-756

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2003-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شعبه بین الملل، تهران، ایران
2- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران (نویسنده مسئول)
3- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- بیمارستان طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
پیش‌زمینه و هدف: عدم قطعیت در بیماری به‌عنوان یکی از عوامل تنش‌زای روانی در نوجوانان مبتلا به سرطان، چالش مهمی در مراقبت از آنان می‌باشد. برای اندازه‌گیری اثربخشی مداخلات به‌منظور کاهش عدم قطعیت، نیاز به ابزاری روا و پایا وجود دارد. این مطالعه باهدف ترجمه و تطبیق فرهنگی نسخه ایرانی "مقیاس عدم قطعیت در کودکان" و بررسی ویژگی‌های روان‌سنجی آن در نوجوانان مبتلا به سرطان ایران انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش روش‌شناسی ترجمه و اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس "عدم قطعیت در کودکان" بر اساس الگوی وایلد و همکاران (2005)، در 200 نوجوان مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به درمانگاه‌ها و بخش‎های انکولوژی شهرهای تهران، ارومیه، تبریز و اصفهان انجام گرفت. بعد از ترجمه و ترجمه برگردان، نظرات ویرایشی طراح مقیاس، اعمال شد. سپس روایی محتوا، صوری، سازه، همسانی درونی و پایایی آزمون- بازآزمون نسخه فارسی محاسبه شد. داده‌ها با استفاده از SPSS نسخه 20 و آموس نسخه 21 تحلیل شد. یافته‌ها: تحلیل عاملی تأییدی مقیاس 22 آیتمی با سه زیر مقیاس آن، با حذف عبارت شماره 18 و جابجایی عبارت شماره 17 تأیید شد. پایایی همسانی درونی مقیاس (76/0=α) و برای زیر مقیاس‌ها به ترتیب: (72/0=α)، (75/0=α) و (73/0=α) محاسبه شد. ضریب همبستگی پیرسون میان دوبار اجرای آزمون 77/0=r (001/0>p) بود. نتیجه‌گیری: نسخه فارسی مقیاس برای بررسی عدم قطعیت در نوجوانان مبتلا به سرطان ایرانی مناسب است.