دوره 13، شماره 9 - ( آذر 1394 )                   جلد 13 شماره 9 صفحات 807-799 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alimohammadi N, Taleghani F, Yousefi H. STROKE PATIENTS’ EXPERIENCES OF CARE: A PHENOMENOLOGICAL STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (9) :799-807
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2090-fa.html
علیمحمدی نصراله، طالقانی فریبا، یوسفی حجت اله. تجارب بیماران سکته مغزی از مراقبت: یک مطالعه پدیدارشناسی. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (9) :799-807

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2090-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، yousefi@nm.mui.ac.ir
تاریخ دریافت 01/03/1394 تاریخ پذیرش 31/05/1394 پیش‌زمینه و هدف: حرفه پرستاری با تمرکز بر مراقبت از بیمار بنانهاده شده است. اما پیچیدگی این مفهوم در عین وضوح تعریف، سبب می‌شود که نه‌تنها ارائه‌دهنده مراقبت بلکه ازنظر مراقبت گیرنده نیز معنایی متفاوت داشته باشد که نیاز به‌دقت در شناسایی آن دارد. بنابراین مطالعه حاضر به تبیین پدیده مراقبت شدن از دیدگاه بیماران با سکته مغزی می‌پردازد. مواد و روش‌ها: این مطالعه پدیدارشناسی توصیفی باهدف دست‌یابی به تجارب بیماران مبتلا به سکته مغزی شامل 6 مرد و 7 زن از پدیده مراقبت شدن انجام شد. محیط پژوهش شامل بیمارستان‌های نور، الزهرا و شریعتی و درمانگاه‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و تأمین اجتماعی اصفهان بود. در این پژوهش از مصاحبه عمیق و بدون ساختار جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد و مصاحبه با رضایت مشارکت‌کنندگان روی نوار کاست ضبط گردید. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با استفاده از روش هفت مرحله­ای کلایزی انجام شد. یافته‌ها: درمجموع از تعداد 13 مصاحبه، 118 کد اولیه، 34 مفهوم اولیه، 11 تم فرعی و 4 تم اصلی شامل "برآورده نمودن نیازهای آموزشی"، "انجام مراقبت کامل و به‌موقع"، "تأمین نیازهای عاطفی"و "تداوم مراقبت برای بیمار" استخراج شد. بحث و نتیجه‌گیری: بیماران همواره دارای نیازهای اساسی هستند که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها آگاهی در مورد فرایند بیماری و درمان و مراقبت مربوطه است. از پرسنل تخصصی در بیمارستان انتظار مراقبتی کامل و به‌موقع می‌رود تا این مراقبت به‌صورت دائمی و همراه با مهربانی برای آنان انجام پذیرد. این نیاز بخصوص در بیماران با نقص حسی حرکتی به دنبال سکته مغزی بسیار قابل‌توجه‌تر است.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری