دوره 13، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 162-154 | برگشت به فهرست نسخه ها

tofighi A, Babaei S. THE EFFECT OF 12 WEEKS AEROBIC EXERCISE TRAINING ON DEPRESSION INDICES AND LIPID PROFILES IN OBESE WOMEN. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (2) :154-162
توفیقی اصغر، بابایی سولماز. تأثیر فعالیت بدنی منظم بر شاخص افسردگی و پروفایل چربی زنان چاق. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (2) :154-162

1- دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشجوی دکترای، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه،ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، so_babaei@yahoo.com
  تأثیر فعالیت بدنی منظم بر شاخص افسردگی و پروفایل چربی زنان چاق     اصغر توفیقی [1] ، سولماز بابایی [2] *     تاریخ دریافت 15/10/1393 تاریخ پذیرش 17/01/1394     چکیده   پیش‌زمینه و هدف: شیوع چاقی و عوارض همراه آن به‌سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است. بنابراین لازم است راه‌ها و روش‌های نوینی برای پیشگیری و درمان این معضل اجتماعی ارائه گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع افسردگی و پروفایل چربی در زنان چاق به دنبال تمرینات هوازی است.   مواد و روش‌ها: در این پژوهش نیمه تجربی، 24 زن چاق با دامنه سنی 35-30 سال، با شاخص توده بدنی ( BMI ) مساوی یا بزرگ‌تر از 30 کیلوگرم بر مترمربع، از بین افراد داوطلب انتخاب شدند. پس از شناسایی افراد افسرده توسط پرسشنامه استاندارد بک، به‌طور تصادفی در دو گروه 12 نفری (6 افسرده و 6 غیر افسرده) تجربی و شاهد قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 12 هفته (3 جلسه در هفته) تمرینات هوازی را با شدت 75-65 درصد ضربان قلب بیشینه انجام داد. مقادیر نیمرخ‌های لیپیدی در حالت ناشتا قبل و بعد از تمرین برای هر دو گروه به دست آمد. تحلیل داده‌ها در سطح خطای آلفای 5 درصد و توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.   یافته‌ها: نتایج نشان داد بعد از 12 هفته تمرین هوازی، اختلاف معنی‌داری در مقادیر TG ، TC ، LDL ، HDL-c ، LDL/HDL و TC/HDL بین گروه تجربی و شاهد مشاهده شد. همچنین، بین سطح افسردگی زنان چاق در دو گروه شاهد و تجربی بعد از تمرینات ورزشی، اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید (05/0 P< ).   بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که الگوی تمرین هوازی می‌تواند به‌عنوان روش درمانی مؤثر در سلامت روانی و جسمانی زنان چاق موردتوجه قرار بگیرد.   کلیدواژه‌ها: زنان چاق، تمرینات هوازی، نیمرخ چربی، شاخص افسردگی     مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره سیزدهم، شماره دوم، پی‌درپی 67، اردیبهشت 1394، ص 162-154     آدرس مکاتبه: آذربایجان غربی، ارومیه، دانشگاه ارومیه، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی ، تلفن:09143215066   Email: so_babaei@yahoo.com   [1] دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران   [2] دانشجوی دکترای، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه،ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)