دوره 13، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 994-987 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babaii A, Abbasinia M, Bahrami N. THE EFFECT OF ARTIFICIAL AIRWAY STANDARDIZATION CARES ON THE VENTILATOR-ASSOCIATED PNEUMONIA. Nursing and Midwifery Journal 2016; 13 (11) :987-994
بابایی عطیه، عباسی نیا محمد، بهرامی نسیم. بررسی تأثیر مراقبت‌های استاندارد راه هوایی مصنوعی بر پنومونی وابسته به ونتیلاتور. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (11) :987-994

1- دانشگاه علوم پزشکی قم
2- دانشگاه علوم پزشکی یزد
تاریخ دریافت 25/06/1394 تاریخ پذیرش 30/08/1394 پیش‌زمینه و هدف: مراقبت‌های استاندارد راه هوایی می‌تواند منجر به کاهش بروز پنومونی وابسته به ونتیلاتور شود. این مطالعه باهدف بررسی تأثیر مراقبت‌های استاندارد راه هوایی مصنوعی بر پنومونی وابسته به ونتیلاتور انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 64 بیمار بستری در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان الزهرا اصفهان که تحت تهویه مکانیکی بودند به روش آسان انتخاب شدند. سپس نمونه‌ها به‌صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. در گروه مداخله مراقبت‌های استاندارد راه هوایی مصنوعی و در گروه کنترل مراقبت‌های روتین انجام شد. مقیاس بالینی عفونت پولمونر تعدیل‌شده در مراحل قبل و روزهای سوم، چهارم و پنجم مطالعه برای تمام نمونه‌ها تکمیل شد. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که تا روز چهارم مطالعه، میانگین نمره مقیاس بالینی عفونت پولمونر تعدیل‌شده در هر دو گروه مداخله و کنترل مشابه بود؛ اما در روز پنجم مطالعه میانگین نمره مقیاس بالینی عفونت پولمونر تعدیل‌شده در گروه مداخله به‌طور معنی‌داری کم‌تر از گروه کنترل بود. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در بیماران تحت تهویه مکانیکی، مراقبت‌های استاندارد راه هوایی مصنوعی می‌تواند منجر به افزایش کم‌تری در میانگین نمره مقیاس بالینی عفونت پولمونر تعدیل‌شده بیماران شود. لذا جهت پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور به پرستاران توصیه می‌شود که این مراقبت‌ها را انجام دهند.
متن کامل [PDF 549 kb]   (1956 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری