دوره 13، شماره 3 - ( خرداد 1394 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 252-246 | برگشت به فهرست نسخه ها

shirpour A, Rezaei F, Abolahzadeh Fard A, Tagizadeh Afshari A L. GINGER HYDRO-ALCOHOLIC EXTRACT AMELIORATES THE ALCOHOL-INDUCED KIDNEY DYSFUNCTION IN RAT. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (3) :246-252
شیرپور علیرضا، رضایی فرزانه، عبداله زاده فرد امین، تقی زاده افشاری علی. تأثیر عصاره آبی - الکلی زنجبیل بر نقص عملکرد کلیوی ناشی از مصرف الکل در موش صحرایی. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (3) :246-252

1- دانشیار گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکیدانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
3- استادیار گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران
4- استاد گروه ارولوژی، مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، atafshari@yahoo.com
 تأثیر عصاره آبی - الکلی زنجبیل بر نقص عملکرد کلیوی ناشی از مصرف الکل در موش صحرایی    علیرضا شیرپور[1]، فرزانه رضایی[2]، امین عبداله‌زاده فرد[3]، علی تقی‌زاده افشاری[4]*   تاریخ دریافت 28/10/1393 تاریخ پذیرش 01/02/1394  چکیده  پیش‌زمینه و هدف: استعمال مزمن الکل بازجذب توبولی کلیه را کاهش داده و باعث کاهش عملکرد کلیه می‌شود. ارتباط بین مصرف الکل و عملکرد کلیه به‌خوبی شناخته نشده است. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثرات مصرف الکل بر روی عملکرد کلیه و اثرات بهبودی احتمالی عصاره زنجبیل بر عملکرد کلیه در مصرف الکل می‌باشد.  مواد و روش کار: 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 3 گروه: کنترل، اتانول (5/4 گرم با ازای کیلوگرم وزن بدن، گاواژ) و گروه اتانول درمان شده با عصاره زنجبیل (50 میلی‌گرم عصاره و همان اندازه اتانول)، تقسیم شدند. 42 روز بعد از درمان موش‌ها تحت بیهوشی کشته و نمونه خون جهت آزمایشات بیوشیمیایی گرفته شد.  یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که در گروه اتانول کاهش معنی‌داری در میزان فیلتراسیون گلومرولی و افزایش معنی‌دار در کراتینین، اوره و سیستاتین C پلاسما در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد. مصرف عصاره زنجبیل همراه با اتانول سبب کاهش معنی‌دار این تغییرات در مقایسه با گروه اتانول شد.  بحث و نتیجه‌گیری: مصرف عصاره هیدرو الکلی زنجبیل باعث بهبود اختلال عملکردی ناشی از مصرف اتانول در کلیه شد که ممکن است این اثرات عصاره زنجبیل ناشی از خاصیت آنتی‌اکسیدانتی آن باشد.   کلیدواژه‌ها: زنجبیل، سیستاتین c، اتانول، کراتینین، میزان فیلتراسیون کلیوی  مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره سیزدهم، شماره سوم، پی‌درپی 68، خرداد 1394، ص 252-246   [1] دانشیار گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران  [2] دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکیدانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران  [3] استادیار گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران  [4] استاد گروه ارولوژی، مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی