دوره 13، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 1038-1029 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghakhani N, Najafi Kalyani M, Salami J. THE EFFECTS OF DISCHARGE PLANNING ON SELF-CARE ABILITY IN PATIENTS UNDERGOING PERCUTANEOUS TRANSLUMINAL CORONARY ANGIOPLASTY IN SEYYEDOLSHOHADA (AS) HOSPITAL, URMIA, 2014-5. Nursing and Midwifery Journal 2016; 13 (12) :1029-1038
آقاخانی نادر، نجفی کلیانی مجید، سلامی جواد. بررسی تأثیر اجرای طرح ترخیص بر توان خودمراقبتی بیماران تحت درمان آنژیوپلاستی عروق کرونری در مرکز آموزشی درمانی سیدالشهدا (ع) ارومیه در سال 4-1393. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (12) :1029-1038

1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه علوم پزشکی فسا
3- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، javadsalami69@yahoo.com
تاریخ دریافت 01/10/1394 تاریخ پذیرش 30/11/1394 پیش‌زمینه و هدف: آنژیوپلاستی عروق کرونری یکی از متداول‌ترین روش‌های درمانی بیماری‌های عروق کرونری محسوب می‌شود. از سویی دیگر، یکی از موارد عمده در ارتقاء کیفیت درمان، مشارکت بیمار در امر درمان و مراقبت از خود می‌باشد. این مطالعه به‌منظور تعیین تأثیر اجرای طرح ترخیص بر توان خودمراقبتی بیماران تحت درمان آنژیوپلاستی عروق کرونری در مرکز آموزشی درمانی سیدالشهدا (ع) ارومیه انجام شد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای مداخله‌ای از نوع شبه تجربی بود. 80 نفر از بیماران که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب و در گروه‌های کنترل (40 بیمار) و مداخله (40 بیمار) قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش‌نامه‌ی اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش‌نامه‌ی توان خودمراقبتی کرنی و فلسچر بود. در گروه کنترل اقدامات روتین بخش صورت گرفت و در گروه مداخله با استفاده از اجرای طرح ترخیص، بیماران اقدامات لازم جهت توان خودمراقبتی را فراگرفتند. یک ماه بعد از ترخیص، بیماران نسبت به تکمیل پرسش‌نامه اقدام نمودند. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ویرایش 22 و با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی (میانگین ± انحراف معیار) و استنباطی (تی مستقل و تی زوجی و کای اسکویر) انجام شد. یافته‌ها: در این مطالعه مشخص گردید تفاوت آماری معناداری در رفتار خودمراقبتی دو گروه کنترل و مداخله در زمان پذیرش و یک ماه پس از ترخیص وجود ندارد (P=0/181). مقایسه‌ی میانگین‌های رفتار خودمراقبتی، زمان پذیرش و یک ماه پس از ترخیص در دو گروه تفاوت آماری معناداری نشان داد (P=0/0001). تفاوت آماری معناداری هم درون گروه کنترل (P=0/001) و هم درون گروه مداخله (P=0/0001) در زمان یک ماه پس از ترخیص نسبت به زمان پذیرش وجود دارد. بحث و نتیجه‌گیری: اجرای برنامه‌ی طرح ترخیص تأثیر مثبتی در افزایش توان خودمراقبتی بیماران آنژیوپلاستی عروق کرونری داشت. بنابراین توصیه می‌شود ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و پرستاران با تقویت خودمراقبتی در این افراد بر اساس طرح ترخیص، باعث بهبود توانایی خودمراقبتی در بیماران آنژیوپلاستی عروق کرونری و کاهش عوارض ناشی از آن شوند.
متن کامل [PDF 533 kb]   (1939 دریافت)