دوره 14، شماره 2 - ( اردیبهشت 1395 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 158-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moghadasi M, soltanahmadi Z, Azizzadeh Forozi M, Mahdizadeh A L, Jahani Y. THE EFFECT OF SUPPORTIVE COUNSELING ON REDUCING THE ANXIETY OF WOMEN AT RISK OF PRETERM BIRTH. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (2) :151-158
مقدسی مهدیه، سلطان احمدی ژیلا، عزیززاده فروزی منصوره، مهدی زاده علی، جهانی یونس. تأثیر مشاوره حمایتی بر میزان اضطراب زنان در معرض خطر زایمان زودرس. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (2) :151-158

1- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، J_soltanahmadi@kmu.ac.ir
تاریخ دریافت 22/10/1394 تاریخ پذیرش 25/12/1394 چکیده پیش‌زمینه و هدف: ازجمله نگرانی‌های اصلی زنان در معرض خطر زایمان زودرس، سلامت نوزاد و پیامدهای ناشی از آن می‌باشد، که می‌تواند موجب اضطراب آنان گردد. برخی مداخلات می‌توانند در کاهش میزان اضطراب مؤثر باشند. پژوهش حاضر باهدف تعیین تأثیر مشاوره حمایتی بر میزان اضطراب زنان در معرض خطر زایمان زودرس طراحی شد.  مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 88 زن (43 نفر در گروه مداخله و 45 نفر در گروه کنترل) در معرض خطر زایمان زودرس بستری در بخش زنان و مامایی بیمارستان افضلی پور شهر کرمان در سال 1394-1393 انجام شد. مداخله شامل ارائه یک برنامه مشاوره حمایتی بود، که پس از تعیین میزان اضطراب مادران توسط پرسشنامه اضطراب اشپیلبرگر، انجام شد. مجدداً پس از مداخله، میزان اضطراب زنان هر دو گروه اندازه‌گیری و اطلاعات با استفاده از آزمون‌های فیشر، من ویتنی و آزمون‌های تی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS22 تجزیه‌و‌تحلیل گردید.  یافته‌ها: نتایج نشان داد که در گروه مداخله، مشاوره حمایتی سبب کاهش معنی‌دار اضطراب خصیصه‌ای و موقعیتی گردید (0001/0p=). در گروه کنترل، اضطراب خصیصه‌ای افزایش مختصری را نشان داد، ولی اضطراب موقعیتی کاهش یافت، و تفاوت نمره اضطراب موقعیتی در دو گروه معنی‌دار بود (0001/0p=). بین اختلاف نمره اضطراب و سن ارتباط مستقیم و معنی‌دار آماری وجود داشت (01/0=p). بحث و نتیجه‌گیری: مشاوره حمایتی نمره اضطراب مادران در معرض خطر زایمان زودرس را به‌طور چشمگیری کاهش می‎دهد. بنابراین توصیه می‌شود که مراقبین بهداشتی جلسات مشاوره حمایتی را در ساعات اولیه پس از بستری این زنان در نظر بگیرند، تا با کاهش سطح اضطراب آنان شرایط زایمان ایمن را فراهم آورند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی