Sheikh Mohammadi Dizaji S, Radfar M, Khalkhali H R, Haghighi M. THE IMPROVEMENT OF COGNITIVE STATUS IN PATIENTS UNDERGOING ECT WITH CONDUCTING SUPPORTIVE-EDUCATIVE PROGRAMS. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (4) :313-324
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2671-fa.html
شیخ محمدی دیزجی سریه، رادفر مولود، خلخالی حمیدرضا، حقیقی ماه منیر. بهبود وضعیت شناختی بیماران تحت درمان با الکتروشوک درمانی با اجرای برنامه حمایتی-آموزشی. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (4) :313-324
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2671-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول)
چکیده: (7577 مشاهده)
تاریخ دریافت 25/12/1394 تاریخ پذیرش 25/02/1395
چکیده
پیشزمینه و هدف: اگر چه الکتروشوک یکی از روشهای درمانی سریع و مؤثر میباشد اما عوارض شناختی موجب محدودیت استفاده از آن شده و تأثیر اساسی بر روی پذیرش درمان دارد. در این میان نقش آموزشی و حمایتی پرستاران را نباید نادیده گرفت. این مطالعه بهمنظور تعیین تأثیر مداخلات حمایتی-آموزشی پرستاری بر وضعیت شناختی بیماران تحت درمان با الکتروشوک درمانی در مرکز آموزشی درمانی رازی ارومیه انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه شبه تجربی بر روی 102 نفر از بیماران بستری تحت درمان با الکتروشوک، انجام شد. نمونهها بهصورت در دسترس انتخاب و بهطور تصادفی به دو گروه مداخله (51 نفر) و کنترل (51 نفر) تخصیص یافتند. مداخلات شامل دو بخش آموزش بیماران و مداخلات حمایتی بود. مدتزمان ارائه مداخلات از زمان توصیه به دریافت الکتروشوک تا پایان جلسه ششم بود. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای اطلاعات جمعیت شناختی و معاینه مختصر وضعیت شناختی استفاده شد. وضعیت شناختی بیماران در هر دو گروه کنترل و مداخله در فاصله زمانی 15، 30، 60 دقیقه و 24 ساعت بعد از اولین، سومین و ششمین شوک ارزیابی گردید. دادهها با کمک ویرایش شانزدهم نرمافزارSPSS و با استفاده از آزمونهای کای دو، تی تست و آزمون اندازههای تکراری مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: وضعیت شناختی بیماران بعد از سومین شوک(048/0P=) و ششمین شوک (01/0P=) اختلاف معنیداری را بین گروه مداخله و کنترل نشان داد، بهطوریکه وضعیت شناختی در گروه مداخله بهتر از گروه کنترل بود، اما بعداز شوک اول تفاوت آماری بین دو گروه معنیدار نبود (065/0P=).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که مداخلات حمایتی آموزشی پرستاری بر وضعیت شناختی بیماران دریافت کننده الکتروشوک مؤثر بوده است. پرستاران با اجرای برنامههای آموزشی و حمایت از بیمار موجب دستیابی به نتایج مثبت در زمینه کاهش عوارض درمانی خواهند شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری