دوره 14، شماره 9 - ( آذر 1395 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 766-757 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohaddesi H, razavi S R, Khalkhali H R, bahadori F, saeigharenaz M. THE EFFECT OF COUNSELING ON HEALTH PROMOTION BEHAVIORS IN DIABETIC MOTHERS REFERRED TO MOTAHHARI HOSPITAL OF URMIA AT 2015. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (9) :757-766
محدثی حمیده، رضوی سیده رامونا، خلخالی حمید رضا، بهادری فاطمه، ساعی مرضیه. بررسی تأثیر مشاوره بر سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در مادران مبتلا به دیابت حاملگی مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری شهر ارومیه سال 1394. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (9) :757-766

1- محقق مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،ارومیه،ایران
2- شعبه بین الملل دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Email: midwife27451@gmail.com
3- عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
5- دفتر تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
پیش‌زمینه و هدف: امروزه دیابت به‌عنوان اپیدمی خاموش قرن حاضر و یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بهداشتی در تمام کشورها شناخته شده است، این "اپیدمی دیابتی" شامل زنان باردار نیز می‌شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین تأثیر مشاوره بر سبک زندگی ارتقادهنده‌ی سلامت در مادران مبتلا به دیابت حاملگی مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری شهر ارومیه سال 1394 طراحی و اجرا گردید. مواد و روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 60 مادر مبتلا به دیابت بارداری مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری شهر ارومیه انجام شد. روش نمونه‌گیری به‌صورت در دسترس بود، نمونه‌ها به روش تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. گروه مداخله 5 جلسه مشاوره دریافت کردند. اطلاعات موردنیاز با تکمیل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد نیم‌رخ دو سبک زندگی ارتقادهندۀ سلامت جمع‌آوری گردید. یافته‌ها: در ابتدای مطالعه، قبل از مداخله گروه مداخله و شاهد همگن بودند و اختلاف معنی‌داری با هم نداشتند. پس از انجام مشاوره افزایش معنی‌داری در نمره کل رفتارهای ارتقادهنده سلامت در گروه مداخله (04/17±04/158) نسبت به گروه شاهد (15/12±40/111) دیده شد (001/0>P). بحث و نتیجه‌گیری: ماماها می‌توانند با مشاوره سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در مراکز بهداشتی و درمانی سبک زندگی مادران مبتلا به دیابت بارداری را بهبود بخشند و عوارض مرتبط با دیابت بارداری را در مادران کاهش دهند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی