Baezzat F, Ahmadi Ghozlojeh A, Marzbani Y, Karimi A, Azarnioshan B. A STUDY OF PSYCHOMETRIC PROPERTIES OF PERSIAN VERSION OF ATTITUDES TOWARD FERTILITY AND CHILDBEARING SCALE. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (1) :37-47
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2846-fa.html
باعزت فرشته، احمدی قوزلوجه احمد، مرزبانی یوسفعلی، کریمی علیرضا، آذرنیوشان بهزاد. بررسی ویژگیهای روانسنجی نسخه فارسی مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (1) :37-47
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2846-fa.html
1- دانشیار روان شناسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران (نویسنده مسئول) ، baezzat12@gmail.com
2- دانش آموختهی دکتری تخصصی، مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
4- دانش آموختهی کارشناسی ارشد، روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده: (7240 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: اولین عامل مهم در شکلگیری قصد باروری نگرش فرد است و نگرش مثبت نسبت به فرزندآوری پیش شرط داشتن قصد مثبت برای فرزندآوری است. ازآنجاکه اندازه گیری نگرش مستلزم وجود مقیاس پایا و روا است، بنابراین هدف این پژوهش بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه فارسی مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری بود.
مواد و روش ها: جامعه آماری پژوهش شامل زنان متأهل شهر بابلسر در سال 1394 بود. با در نظر گرفتن ملاکهای ورود و خروج، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 300 نفر بهعنوان نمونه انتخاب و نسخه فارسی مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری را تکمیل نمودند. برای تجزیهوتحلیل دادهها از ضریب آلفای کرونباخ، تحلیل عاملی اکتشافی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته ها: در بررسی تفصیلی ضریب آلفای کرونباخ مقیاس، 3 گویه به دلیل نداشتن همبستگی مطلوب با کل گویه ها و یک گویه نیز به دلیل نداشتن بار عاملی قابلقبول بر روی عامل های استخراجشده حذف شد. درنهایت نسخه فارسی مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری با 23 گویه و 4 زیرمقیاس تدوین شد. زیرمقیاس ها شامل فرزند بهعنوان رکن زندگی، فرزند بهعنوان مانع، موکول کردن باروری به آینده و باروری مستلزم تحقق پیشزمینه ها بود. با استفاده از روش های روایی ملاکی و روایی سازه نیز روایی نسخه فارسی تدوینشده تأیید شد. پایایی زیر مقیاس ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بین 74/0 تا 86/0 و پایایی کل مقیاس نیز 79/0 بهدست آمد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به پایایی و روایی مطلوب نسخه فارسی مقیاس نگرش به باروری و فرزندآوری میتوان از این مقیاس برای اندازه گیری نگرش در پژوهش های مرتبط با باروری و فرزندآوری استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی