Farjami A, Nabilou B, Yusefzadeh H, Mahmodlou R. COMPARISON OF ESOPHAGECTOMY WITH AND WITHOUT PLACEMENT OF JEJUNOSTOMY TUBE. Nursing and Midwifery Journal 2017; 14 (11) :960-968
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3042-fa.html
1- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه بهداشت عمومی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Mahmodlou@gmail.com@gmail.com
چکیده: (6735 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: حفظ وضعیت تغذیهای و متابولیک مناسب یکی از ارکان مراقبتهای پس از جراحی میباشد. تغذیه از طریق لوله ژژنوستومی جهت تسهیل و تسریع تغذیه زودرس رودهای در بیمارانی که تحت جراحیهای بزرگ در قسمتهای فوقانی لوله گوارش قرار میگیرند، توصیه میگردد. در پژوهش حاضر فواید و عوارض تعبیه لوله ژژنوستومی با تغذیه معمول وریدی بررسی و مقایسه شده است.
مواد و روشها: این مطالعه نیمه تجربی بهصورت مورد-شاهدی بر روی 100 بیمار که طی سالهای 93- 1389 تحت عمل جراحی ازوفاژکتومی قرار گرفته بودند انجام شد. در گروه مورد برای 50 بیمار لوله ژژنوستومی تعبیه شده بود و در گروه شاهد تغذیه بهطورمعمول و از راه وریدی صورت گرفت. در این مطالعه جنبههای بالینی و اقتصادی دو گروه موردمطالعه بررسی شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از روشهای آماری توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.
یافتهها: بر اساس نتایج مطالعه مدت بستری بیمارستان و فاصله شروع تغذیه دهانی در گروه دارای ژژنوستومی بهطور معنیداری کوتاهتر بود (P
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی