Safari A, Sanagoo A, Kavosi A L, Behnampoor N, Jouybari L. THE COMPARATIVE EFFECT OF INSULIN TRAINING WITH AND WITHOUT PHONE CALLS FOLLOW-UP, ON THE AMOUNT OF GLYCOSYLATED HEMOGLOBIN IN PEOPLE WITH TYPE 2 DIABETES. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (7) :504-513
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3082-fa.html
صفاری ئسرین، ثناگو اکرم، کاوسی علی، بهنامپور ناصر، جویباری لیلا. مقایسه تأثیر آموزش تزریق انسولین با و بدون پیگیری تلفنی بر هموگلوبین گلیکوزیله افراد با دیابت نوع دو. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (7) :504-513
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3082-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه، کمیته تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دکتری آموزش پرستاری، دانشیار، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران (نویسنده مسئول)
3- کارشناسی ارشد آموزش پرستاری، گروه اتاق عمل، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران
4- استادیار، دکترای تخصصی آمار حیاتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
5- دکتری آموزش پرستاری، دانشیار، مرکزمطالعات و توسعه آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده: (4759 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: آموزش بیمار یکی از اساسیترین نقشهای هر پرستار است و نقش مهمی در کنترل دیابت دارد. پیگیری تلفنی توسط پرستار به علت از بین بردن محدودیت زمانی، مکانی و برقراری یک رابطه مراقبتی مؤثر با مددجو، مؤثر است. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر آموزش تزریق انسولین با و بدون پیگیری تلفنی از راه دور، بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله افراد با دیابت نوع دو مراجعهکننده به کلینیک دیابت بیمارستان پنج آذر گرگان انجام شده است.
روشها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور میباشد که بر روی 64 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو تحت درمان با انسولین، در گروه مداخله (32 نفر) و کنترل (32 نفر) انجام شده است. گروه آزمون تحت آموزش تزریق انسولین و پیگیری از طریق تلفن به مدت ۱۲ هفته (ماه اول هفتهای دوبار و ماه دوم و سوم هفتهای یکبار به مدت 10 دقیقه) قرار گرفتند. به گروه کنترل فقط آموزش تزریق انسولین داده شد. برای سنجش مداخله، قبل و بعد از مداخله میزان هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون ناشتا در دو گروه سنجیده مورد مقایسه قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی، تجزیهوتحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داده است که مداخله موردنظر بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله بعد از مداخله تأثیر معنیداری ازنظر آماری نداشته است ولی مداخله موردنظر بر سطح قند خون ناشتا فقط در هفتههای چهارم (P=0.04) و پنجم (P=0.007) پس از مداخله تأثیر معنیداری ازنظر آماری داشته است.
نتیجهگیری: آموزش و پیگیری از راه دور از طریق تلفن توسط پرستار اثرات مهمی بر کنترل هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری