tehranian N, pahlavan F, tork tatari F, asadi E. THE RELATIONSHIP BETWEEN ADIPOKINES AND CYTOKINES WITH POSTPARTUM DEPRESSION: A SYSTEMATIC REVIEW. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (3) :230-243
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3176-fa.html
تهرانیان نجمه، پهلوان فتانه، ترک تتاری فاطمه، اسدی الهه. بررسی ارتباط بین افسردگی پس از زایمان با ادیپوکینها و سایتوکینها: مروری سیستماتیک. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (3) :230-243
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3176-fa.html
1- استادیار تربیت مدرس، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، tehranian@modares.ac.ir
2- دانشجوی تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشجوی کارشناسی رشته بهداشت عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (4495 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: افسردگی پس از زایمان یکی از اختلالات ناتوانکننده است که تقریباً در 5 تا 10 درصد مادران اتفاق میافتد و در نیمی از موارد تشخیص داده نمیشود. علائم آن شامل گریههای مداوم, اضطراب و نگرانی, خستگی, بیخوابی, ناراحتی و تحریکپذیری است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین افسردگی پس از زایمان با ادیپوکینها و سیتوکینها میباشد.
مواد و روش کار: این پژوهش به روش مروری با بررسی 18 مقالهی بهدستآمده از 52 مقالهی مربوط به ریسک فاکتورها و ارتباط هورمونهای ادیپوکین و سیتوکینها با افسردگی پس از زایمان جستجو شده در منابع کتابخانهای و اینترنتی معتبر (,pubmed, Science Direct، Iran MedexPubmed) از بازه زمانی 1996 تا 2016 انجام شد.
یافتهها: شواهد نشاندهندهی افزایش مارکرهای سیستم ایمنی و التهابی بیماران افسرده است. ادیپوسیتی با افسردگی مرتبط است. گرلین, لپتین و برخی سیتوکینها با افسردگی پس از زایمان مرتبطاند. در رابطه با ادیپونکتین بررسیهای بیشتر لازم است. گرچه سایر ادیپوکینها مانند اورکسین, نسفاتین, اپلین و هپسیدین با افسردگی ارتباط دارند, اما مطالعهای در زمینهی ارتباط آنها با افسردگی پس از زایمان انجام نشده است.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به اینکه ادیپوکینها و سیتوکینها با افسردگی پس از زایمان مرتبطاند؛ توجه و تحقیقات بیشتری در مورد آنها بهعنوان مارکر پیشگوییکننده لازم است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی