دوره 15، شماره 8 - ( آبان 1396 )                   جلد 15 شماره 8 صفحات 611-605 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahdadi H, Mansouri A L, Dashtban R. A COMPARATIVE STUDY ON THE EFFECT OF GARLIC AND CUMIN ON BLOOD PRESSURE IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES: A CLINICAL DOUBLE-BLIND TRIAL. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (8) :605-611
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3306-fa.html
شهدادی حسین، منصوری علی، دشتبان راضیه. بررسی مقایسه‌ای تأثیر سیر و زیره سبز بر فشارخون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی دو سو کور. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (8) :605-611

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3306-fa.html


1- مربی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل، زابل، ایران
2- مربی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل، زابل، ایران (نویسنده مسئول) ، Alimansuri1369@gmail.com
3- دانشجوی کارشناس ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، مربی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل، زابل، ایران
چکیده:   (43030 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: دیابت نوعی اختلال در متابولیسم کربوهیدرات و یکی از بیماری­های مزمن شایع است. فشارخون در 70 درصد بیماران دیابتی دیده می­شود. سیر به دلیل دارا بودن ترکیبات مختلف برای بهبود عوارض دیابت مفید است. زیره سبز نیز نقش آن در درمان عوارض دیابت عنوان شده است. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه­ای تأثیر زیره سبز و سیر بر فشارخون بیماران دیابت نوع 2 بود. مواد و روش­ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی دو سو کور و بر روی 75 بیمار دیابتی نوع 2 مراجعه‌کننده به کلینیک دیابت امام خمینی (ره) شهرستان زابل انجام شد. معیارهای ورود به این مطالعه شامل ابتلا به دیابت نوع 2، فشارخون بالاتر از 140 بر روی 90 میلی‌متر جیوه، حداقل 6 ماه سابقه ابتلا به دیابت، نداشتن بیماری روحی- روانی، عدم انسولین درمانی، عدم بارداری و شیردهی، داشتن برنامه دارویی واحد ازنظر نوع داروهای مصرفی و عدم استفاده از دخانیات و الکل بود. در صورت وجود هر یک از موارد مذکور نمونه از مطالعه حذف می‌شد. نمونه­ها به‌طور تصادفی و بدون ریزش در حین مطالعه به 3 گروه 25 نفری تقسیم شدند. ابتدا فشارخون بیماران اندازه­گیری و سپس یک گروه قرص­های پودر سیر، گروه دیگر عصاره زیره سبز و گروه شاهد دارونما به مدت دو ماه مصرف کردند. فشارخون بیماران مجدداً اندازه­گیری گردید. جهت تجزیه‌و‌تحلیل اطلاعات از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد. یافته­ها: اختلاف میانگین فشارخون سیستول و دیاستول در گروه مصرف‌کننده سیر و زیره سبز، قبل با بعد از مداخله معنی­دار بود (0.0001P). اما این اختلاف پس از مداخله معنی­دار شد (0.0001P). بحث و نتیجه­گیری: در مطالعه حاضر اثرات مثبت زیره سبز و سیر بر بهبود فشارخون دیده شد. اثرات جانبی خاصی نیز در حین انجام طرح مشاهده نگردید. بر همین اساس می­توان گفت مصرف مکمل سیر و زیره سبز می­تواند در کنترل عوارض دیابت ازجمله فشارخون مؤثر باشد.  
واژه‌های کلیدی: سیر، زیره سبز، فشارخون، دیابت
متن کامل [PDF 552 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb