Rajabi G. ASSESSING THE MODEL OF THE RELATIONSHIP BETWEEN FAMILY OF ORIGIN AND MARITAL SATISFACTION WITH MEDIATIONS OF MARITAL COMMITMENT AND MARITAL EMPATHY IN NURSES. Nursing and Midwifery Journal 2018; 16 (6) :432-444
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3485-fa.html
رجبی غلامرضا، کریمی وردنجانی محمد، تقی پور منوچهر. ارزیابی مدل رابطه بین خانوادۀ اصلی و رضایت زناشویی با میانجیگریهای تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در پرستاران. مجله پرستاری و مامایی. 1397; 16 (6) :432-444
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3485-fa.html
1- استاد گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران (نویسنده مسئول) ، rajabireza@scu.ac.ir
2- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- مربی مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده: (4831 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: عواملی بر سلامت خانواده تأثیرگذارند، که میتوان به سلامت خانوادۀ اصلی، تعهد و همدلی زناشویی اشاره کرد. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر ارزیابی مدل خانوادۀ اصلی و رضایت زناشویی با میانجیگریهای تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در پرستاران بود.
مواد و روش کار: این مطالعه تحلیلی گروهی از نوع تحلیل مسیر بود. 200 پرستار از میان پرستاران متأهل بیمارستانهای دولتی و خصوص شهر شهرکرد با توجه به ملاکهای ورود و خروج و با استفاده از روش نمونهگیری مبتنی بر هدف و داوطلبانه برگزیده شدند، و به مقیاس خانوادۀ اصلی، مقیاس رضایت زناشویی، پرسشنامه تعهد زناشویی و پرسشنامه همدلی زناشویی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر و نرمافزارهای آماری 21-SPSS و AMOS تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج شاخصهای برازندگی حاکی از برازش مدل بود و ضرایب مسیر مستقیم مدل نشان داد که خانوادۀ اصلی به تعهد زناشویی، خانوادۀ اصلی به همدلی زناشویی، خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی، تعهد زناشویی به رضایت زناشویی و همدلی زناشویی به رضایت زناشویی و ضرایب مسیر غیرمستقیم خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی با میانجیگری تعهد زناشویی و خانوادۀ اصلی به رضایت زناشویی با میانجیگری همدلی زناشویی همگی معنیدار بودند (001/0 > p).
بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش حاضر، بر نقش تعهد زناشویی و همدلی زناشویی در میانجیگری بین خانوادهی اصلی و رضایت زناشویی تأکید شد و ضرورت انجام پژوهشهای بیشتر در این زمینه موردبحث قرار گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی