دوره 17، شماره 3 - ( خرداد 1398 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 182-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami S, tayebi V, Hamedi A, Ghorbanzadeh M. PROBLEMS OF NURSES IN USING THE METHODS OF PSYCHOLOGICAL PREPARATION OF THE CHILD AND THE MOTHER BEFORE THE PAINFUL PROCEDURES. Nursing and Midwifery Journal 2019; 17 (3) :176-182
غلامی سپیده، طیبی ویدا، حامدی اندیشه، قربان زاده مریم. مشکلات پرستاران در به‌کارگیری روش‌های آماده‌سازی روانی کودک و مادر قبل از انجام رویه‌های دردناک. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (3) :176-182

1- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
2- دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ، maryam.ghorbanzadeh88@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: تدابیر مربوط به آماده‌سازی روانی قبل از انجام رویه‌های دردناک یکی از اقدامات پرستاری و جزء وظایف آنان است. هدف مطالعه‌ی حاضر بررسی مشکلات پرستاران در به‌کارگیری روش‌های آماده‌سازی روانی کودک و مادر قبل از انجام رویه‌های دردناک برای کودک می‌باشد. روش: پژوهش حاضر مطالعه‌ توصیفی است که در سال 1396 در بیمارستان‌های منتخب شهر مشهد بر روی 81 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های اطفال و اورژانس اطفال که ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺣـﺪاﻗﻞ 3 ﻣـﺎه ﻛـﺎر در ﺑﺨــﺶ ﻛﻮدﻛــﺎن را داﺷــﺘند، به‌صورت ﺗــﺼﺎدﻓﻲ ساده و از ﺷﻴﻔﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ انجام گرفت. پاسخ ناقص پرسشنامه‌ها موجب خروج افراد شد. ابزار گرد‌آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته شامل سؤالات مربوط به مشخصات دموگرافیک و مهم‌ترین موانع و مشکلات پرستاران در رابطه با به‌کارگیری روش‌های آماده‌سازی روانی کودک و مادر بود.. داده‌ها با روش‌های آمار توصیفی به‌وسیله نرم‌افزار آماری 11.5 SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: اکثر نمونه‌های موردپژوهش زن (7/96 درصد) بودند و تحصیلات لیسانس (7/89 درصد) داشتند. پرستاران مهم‌ترین مشکلات خود را به ترتیب اولویت زیاد بودن حجم کاری بخش نسبت به تعداد پرستاران (93 درصد)، عدم‌حمایت مدیران از پرستاران (7/86 درصد 5)، عدم وجود وسایل بازی و سرگرمی به میزان کافی (3/73 درصد) و تنظیم شیفت‌های کاری به‌طور نامناسب (70 درصد) گزارش نمودند. نتیجه‌گیری: پرستاران بخش‌های اطفال در بیمارستان‌ها با به‌کارگیری یافته‌های این پژوهش می‌توانند نقش بسزایی در آماده­سازی روانی کودک و مادر قبل از انجام رویه دردناک داشته باشند که این مسئله خود باعث بهبود یافتن کیفیت انجام رویه می‌گردد و نیز از ایجاد عوارض نامطلوب روحی- روانی در کودک و مادر پیشگیری می‌­کند.